Care sunt alimentele bune şi alimentele rele pentru prostată?

Timp de citit: 5 min

alimentele pentru prostată

Masculinitatea nu este dată exclusiv de capacitatea sexuală și reproductivă a unui individ. Însă acestea joacă un rol important în nivelul de stimă de sine a sexului puternic, precum și în modul în care se vede un bărbat. Bărbații care nu pot satisface așteptările partenerilor lor, au de obicei probleme în menţinerea unei relaţii. Se învinovățesc în secret, dând disfuncției erectile o nuanță psihologică pronunțată. Asta nu face decât să agraveze problema.

Sunt problemele de prostată mai frecvente la bărbații de peste 60 de ani? Putem fi siguri că vom suferi de așa ceva? Care sunt metodele posibile de prevenire naturală? Ce rol joacă alimentele pe care le consumăm în sănătatea noastră sexuală și reproductivă?

Cei care vor să se bucure de o plăcere intimă comună în relație, trebuie să aibă grijă de sănătatea lor. Mulți așteaptă până când urinarea problematică și ejacularea prematură sau întârziată devin cronice, înainte de a merge la medic. Dar acest lucru nu face decât să mărească riscul de a agrava disfuncția sexuală și de a dezvolta cancer de prostată.

Majoritatea experților recomandă efectuarea de exerciții speciale pentru a preveni creşterea glandei prostatei. De asemenea, urologii sfătuiesc bărbații să-și crească aportul de unele alimente. În principal, cele bogate în zinc, fier și vitamina C. Acestea pot compensa numărul mai mare de produse din meniu, cu excluderea altora care au un efect negativ asupra aparatului genito-urinar.

De asemenea, este recomandată utilizarea de extracte naturale pentru a influenţa pozitiv libidoul și eliminarea lichidelor. Un exemplu în acest sens sunt picăturile naturale Uromexil Forte cu o formulă care include extract de brusture, ienupăr, urzică albă și iarbă albastră.

Să aflăm care sunt alimentele bune pentru o prostată sănătoasă, dar și cele rele care o pot afecta negativ.

Produs Recomandat

Simptomele Hiperplaziei benigne de prostată (BPH)

Simptomele Hiperplaziei

Bărbații glumesc adesea unul cu celălalt, spunându-şi că prostata poate fi de dimensiunea unei nuci, dar doare la fel de mult ca şi cum ar fi lovită cu o piatră. Senzația de arsură și durerea chinuitoare sunt printre primele simptome ale unei prostate mărite. Unul dintre simptomele precoce este mersul frecvent la toaletă noaptea și dificultatea generală în urinare. Puteți încerca să diminuați impactul negativ, făcând combinații sănătoase și nutritive ale diferitelor alimente. Există multe plante naturale care influenţează prostata într-un mod pozitiv. De asemenea, se recomandă detoxifierea periodică a corpului acasă, precum și practicile de stimulare a metabolismului.

Urologii au stabilit că aproximativ 50% dintre bărbații cu vârsta peste 60 de ani suferă de această problemă. Motivele exacte ale apariției sale sunt încă necunoscute. O teorie spune că glanda nu încetează să crească de-a lungul întregii vieți. Începe să apese treptat pe uretră, făcând din mersul la toaletă un act din ce în ce mai frecvent. Trebuie realizată o distincție serioasă între cancerul de prostată și BPH (hiperplazie benignă de prostată sau, altfel spus, mărirea prostatei). Cele două boli sunt tratate diferit. Este necesară o vizită la medic pentru a determina diagnosticul exact și tratamentul ulterior.

Citeste mai mult: Nucă de cocos – 5 moduri ușor de a pierde in greutate

Simptome la care ar trebui să fiţi atenţi:

  • Necesitatea frecventă de a merge la toaletă în timpul zilei la intervale scurte de timp.
  • Urinaţi noaptea fără a îndepărta excesul de lichide din organism.
  • Retenție urinară și semne de intoxicație.
  • Întârzierea procesului diuretic – incapacitatea de a începe să urinaţi imediat.
  • Pauze de curgere, debit slab și jet rezidual din cauza golirii sărace a vezicii urinare.

Hiperplazia, prostată

Hiperplazia benignă de prostată şi hormonii masculini

La fel ca femeile, bărbații se bazează și pe hormonii masculini prezenți în organism pentru a menține funcții sexuale și reproductive normale. Orice perturbare în concentrația diferitelor substanțe și elemente din organism, provoacă probleme grave. Sinteza acestor substanțe chimice încetinește pe măsură ce înaintăm în vârstă, fapt care duce la o mărire naturală a glandei prostatei.

Este o parte importantă a tractului urinar al bărbaţilor. De fapt, este predominant pentru spermatogeneză (procesul de formarea a spermatozoizilor) și îmbunătățirea șanselor de a avea urmași sănătoși fizic și psihic. Urologii recomandă să punem accent pe nutrienții bogați în substanțe care stimulează producerea principalilor hormoni sexuali masculini. Aceasta se adresează în special bărbaților maturi care se apropie de vârsta de 60 de ani.

hormonii masculini, prostată

Hrăniţi-vă cu alimente proaspete pentru o prostată cât mai sănătoasă!

Societatea Americană de Cancer a declarat că peste 180.000 de noi cazuri de cancer de prostată sunt raportate în fiecare an numai în SUA. Centrele de cercetare universitare și medicale ne sfătuiesc să recurgem la o dietă bazată pe produse naturale. Includerea legumelor cu frunze verzi și a celor multicolore în meniul zilnic, este o modalitate excelentă de a preveni problemele de prostată.

Acest sfat a fost publicat chiar și în „Jurnalul american de sănătate clinică”. Un studiu realizat de acesta arată că bărbații ar trebui să adopte o dietă vegetariană la vârsta adultă. Astfel, riscul de a dezvolta cancer de prostată scade cu 35%.

Iată câteva dintre sfaturile esențiale de hrănire, pentru a preveni problemele de prostată și dificultățile de urinare, acordate de Dr. Geo Espinoza. Este doctor în medicină naturopatică și funcțională în New York, SUA. Și, de asemenea, autorul celei mai vândute cărți „Thrive, Don’t Only Survive”.

  • Adoptaţi o dietă bazată pe plante.
  • Meniul zilnic trebuie să conţină fructe și legume.
  • Dieta trebuie să fie săracă în grăsimi nocive și bogată în fibre.
  • Evitaţi zaharurile adăugate.

Alimente sănătoase care previn mărirea prostatei

Alimente sănătoase prostatei

Am subliniat deja importanța alimentaţiei naturale pentru buna funcţionare a prostatei și eliminarea corespunzătoare a fluidelor. Fibrele din fructe și legume sunt cele care fac ca acest lucru să se întâmple.

Dar, mai exact, pe ce anume trebuie să ne concentrăm?

  • Legume crucifere: broccoli, conopida și varza creaţă. Cea mai importantă caracteristică a acestora este că au în compoziţie antioxidanți care previn apariţia celulelor canceroase.
  • Somon: peştele, fructele de mare care conţin acizi grași Omega-3 și grăsimile polinesaturate au un efect benefic asupra funcției sexuale masculine.
  • Nuci Braziliene: conțin seleniu, care are multe beneficii pentru glanda prostatică. De asemenea, sunt bogate în fier, ceea ce este important pentru sistemul reproducător.
  • Roșiile: licopenul din ele are un efect preventiv împotriva dezvoltării BPH. Un studiu în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a descoperit că un consum de 10 (zece) porții pe săptămână a redus riscul de hiperplazie benignă de prostată cu 18%.
  • Fructe de pădure: afinele, căpșunele, zmeura și murele sunt bogate în antioxidanți.
  • Semința de dovleac: saturată cu zinc, stimulează sinteza hormonilor sexuali masculini.

Alimente cu efect negativ asupra prostatei

Alimentele bogate în grăsimi saturate și zaharuri simple sunt extrem de nocive pentru glanda prostatică și întregul aparat genito-urinar. Același lucru este valabil și pentru carnea procesată sau semi-procesată. Oricât de masculin poate părea consumul de carne roșie, este, de asemenea, o contraindicație pentru starea bună a glandei prostatei.

Mai jos, am identificat cele mai dăunătoare alimente “vinovate” pentru apariţia disfuncţiilor sexuale şi reproductive:

  • Carne roșie și procesată: cârnați, hot dog și carne de porc;
  • Produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi: lapte integral, brânză albă, brânză galbenă, brânză cremă, iaurt, unt și înghețată;
  • Alcool: toate tipurile atunci când sunt consumate în cantități mari;
  • Grăsimi saturate: carne, produse lactate, dressing pentru salate, produse de patiserie și prăjituri;

Alimentele sănătoase îşi dau aportul la o viaţă intimă satisfăcătoare, dar şi o energie de zile mari!

bărbați fericiți

Menținerea unei vieți cât mai aproape de “Mama Natură” creează toate precondițiile pentru a vă bucura de o sănătate de fier. Consumul produselor sale naturale ajută la menținerea armoniei în relațiile dintre parteneri, dar şi a unei vieţi intime depline.

Puteți adăuga întotdeauna o notă de pasiune, alegând un produs natural cu o formulă organică pentru prevenirea bolilor sistemului genito-urinar. Vorbim despre picăturile Uromexil Forte ce au în compoziţie, un buchet de extracte din plante, menite să ofere partenerilor un nivel crescut al libido-ului şi al plăcerii reciproce.

>> Pentru mai multe articole interesante, vizitați secțiunea Blog! <<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *