Cum rezolvăm problemele de piele după vârsta de 30 de ani?

Timp de citit: 4 min

pielea problematică

Vârsta afectează starea pielii. În perioada pubertății, suferim de izbucniri sporadice de acnee, care în jurul vârstei de 20 de ani, dispar. După ce ați stins cea de-a 30-a lumânare de pe tortul aniversar, procesele interne ale organismului încetinesc treptat. Și sinteza tuturor componentelor și hormonilor importanți face același lucru.

Întrebarea căreia trebuie să îi răspundem este: cum facem faţă acestor schimbări? Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne pierdem treptat sănătatea și frumusețea naturală? Oricât de neplăcut ar fi, răspunsul la această întrebare este „Da!”

Întreaga industrie cosmetică se bazează pe capriciul inerent al fiecărei persoane de a prospera în orice ar face, de a arăta bine la orice vârstă. Oare de ce?

Pielea umană, în special, cea a tenului, care este foarte subțire și delicată, are nevoie de o hrănire constantă cu ingrediente naturale. Dermul masculin are o densitate mai mare decât cea feminină, motiv pentru care tipurile de produse diferă prin compoziție. Și au un nivel diferit de fermitate.

Unele persoane se nasc sau suferă de probleme dermatologice cronice. Cel mai adesea, aceste probleme sunt cauzate de stres. Exemple tipice de manifestare a problemelor pielii sunt Virusul Herpes Simplex – 1 (HSV) şi psoriazisul. Este recomandabil să folosiți produse cu un conținut ridicat de extracte din ierburi și plante naturale. Un exemplu în acest sens este formula ușoară și delicată a cremei Intenskin pentru pielea sensibilă. De asemenea, puteţi parcurge ghidul nostru de cumpărare al produselor pentru îngrijirea pielii care conţine multe sfaturi utile!

Produs Recomandat

Care tip de piele este considerat problematic

Care tip de piele este problematic

Dermul acţionează precum un turn de apărare al corpului. Stratul său superior – epiderma – acționează ca un filtru organic împotriva efectelor nocive ale diferiților factori de mediu. Acestea pot fi radiația razelor UV (ultraviolete) ale soarelui, particule de praf, diverși virusuri, bacterii și microorganisme. Stratul epidermic este format în principal din celule moarte ale pielii. Sub epidermă, se află dermul. Este o rețea neurală de fibre de colagen și elastină, cu funcție de protecție, hrănire și oxidare. Hipodermul este al treilea strat al pielii. Protejează împotriva șocurilor mecanice.

Tot ceea ce consumăm, direct sau indirect, are efect asupra pielii. Poate că nu ați fost atenţi, dar consumul prea mare de lactate determină producerea excesivă de celule grase. Alcoolul și nicotina o usucă. Efectuați acasă proceduri obișnuite de detoxifiere pentru a elimina ceea ce vă afectează negativ organismul. Oricine suferă de inflamație cronică, piele excesiv de grasă sau de uscată, este considerată a fi problematică (sau sensibilă). Mai ales la vârsta adultă.

Acest lucru este de obicei atribuit dezechilibrului hormonal care duce la întreruperea proceselor de producție de sebum. Celulele grase se leagă de bacteriile din interiorul corpului, deoarece porii sunt înfundați și nu le permit să ajungă la suprafață. Problema poate fi gestionată, consumând alimente cu gust amar. Turmeric este un exemplu. De asemenea, Aloe vera.

Iată câteva sfaturi rapide pentru calmarea pielii sensibile și problematice:

Încercați să reduceți la minimum alimentele bogate în zahăr. Același lucru este valabil și pentru alcool.
O dietă dezechilibrată, precum și perioade alternative de post și supraalimentare pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra dermului. Ele duc la dezechilibre hormonale severe.
Cumpărați fructe și legume de sezon.

Ce rol are pielea

Ce rol are pielea

Principalele funcții ale pielii umane pot fi rezumate astfel:

  • Senzorial: ajută la sesizarea precisă a atingerii, presiunii, modificărilor de temperatură, vibrații și șocuri.
  • Termoreglare: un rol cheie în menținerea temperaturii medii normale a corpului.
  • Sinteza vitaminei D în organism: aceasta se întâmplă prin ingerarea unei anumite cantități de radiații UV din derm. Vitamina D ajută la formarea calciului, fără de care nu putem avea păr, piele și oase sănătoase.
  • Responsabilă pentru nivelurile de melanină din organism: determină tonul culorii pielii, precum și adsorbția radiațiilor dăunătoare din mediu.
  • De protecție: în principal împotriva rănilor mecanice.
  • Barieră naturală: ne protejează de pătrunderea bacteriilor, ciupercilor, virusurilor și substanțelor periculoase.
  • Rol imunitar: o componentă importantă în funcționarea sistemului nostru imunitar.

Ce alimente trebuie să evităm pentru a avea o piele sănătoasă

piele sănătoasă

Un principiu cheie al alimentației sănătoase este excluderea din meniu a produselor bogate în grăsimi. Nu vorbim despre cele saturate, cu acizi grași Omega-3 și -6, care sunt utili. Fără aceştia, corpul și creierul nostru nu funcționează corespunzător. De asemenea, sunt foarte importante pentru nivelul pH-ului și de elasticitate a pielii. Dermatologii recomandă limitarea produselor lactate cu conținut ridicat de grăsimi. Dar nu eliminându-le complet din meniul săptămânal, deoarece pot fi esențiale pentru rezistența părului.

Ce alimente ar trebui să consumăm pentru ca pielea nostră să radieze de sănătate şi frumuseţe?

  • Cunoscutul dermatolog antroposofic* dr. Brigitte Rössler recomandă consumul a cel puțin 2 (două) fructe și 3 (trei) legume diferite pe zi. Acest lucru va stimula metabolismul.
  • Și când acestea se năpustesc, sinteza și producția de hormoni importanți din organism se normalizează.
  • Bogate în substanțe amare, sunt mai mult decât utile pentru purificarea stratului epidermic superior.

* Ce este Antroposofia? Mișcare medico-filosofică creată de savantul austriac Rudolf Steiner (1861-1925).

Principiul de bază al metodologiei de influențare a sănătăţii, psihice, emoționale şi somatice, este acela că bolile apar adesea din cauza stres-ului și al emoțiilor negative. Procedurile încep întotdeauna cu diagnosticul convențional și examinarea ulterioară a factorilor psihosociali din viața unui individ.
De asemenea, postulatele recomandă trăirea în armonie cu natura, mediul înconjurător și alte persoane pentru o sănătate mai bună.

Glanda tiroidă şi hormonii

hormonii, riduri

Rețineți că glanda pituitară (hipofiza) funcționează individual, cel mai activ seara. De aceea, este de cea mai mare importanță să ne bucurăm de o cantitate suficientă de somn sănătos. Dezechilibrul emoțional duce adesea la cunsumul mare de produse dulci care determină creierul nostru să elibereze dopamina, hormonul fericirii.

Această tactică pentru tratarea depresiei este doar o opțiune pe termen scurt. Menținerea acesteia, pe termen lung, nu numai că va agrava problema, ci și riscul de a câștiga o greutate corporală suplimentară. Și odată cu ele vine dezechilibrul hormonal. Aveți grijă de glanda tiroidă, astfel încât să poată produce hormoni într-un mod normal și corect.

Hrăniţi-vă natural, detoxificaţi corpul și faceţi mişcare. În caz contrar, veţi deveni cel mai mare dușman al propriului corp!

5 sfaturi pentru influenţarea pozitivă a pielii sensibile

  1. Găsiți o modalitate bună de a vă elibera de tensiune și de a minimiza stresul.
  2. Bucurați-vă de un somn liniștit și profund.
  3. Purificaţi ficatul cu substanțe amare.
  4. Faceţi regulat exerciţii.
  5. Acorda-ţi-i pielii o îngrijire adecvată, curățând-o și hrănind-o cu produse naturale.

PIELEA – Oglinda sufletului şi a corpului!

îngrijirea pielii, femeie, iarbă

Pielea este oglinda stării noastre emoționale și fizice. Amintiți-vă – este un scut care absoarbe toți radicalii liberi, particulele fine și razele UV ale soarelui. Aveţi grijă de sănătatea ei, pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea radiantă pe care o poate avea. Utilizaţi produse naturale care o hrănesc și hidratează corespunzător.

Aceasta se adresează în special persoanelor care au probleme cronice de piele. Pot apela la oricare dintre numeroasele produse cosmetice, cum ar fi crema de față Intenskin cu ingrediente de hidratare și revitalizare.

Produs Recomandat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *