Combinați alimente + yoga pentru ochi pentru o vedere mai puternică

Timp de citit: 6 min

alimente + yoga pentru ochi

Ochii sunt poate cea mai expresivă parte a corpului uman. Pot fi reci ca gheata. Dar pot de asemenea să aprindă. Pe lângă faptul că este o expresie a emoțiilor, acest organ atât de important servește drept punct de referință principal în realitatea din jurul nostru. De aceea trebuie să facem profilaxia oculară regulată. Acest lucru se poate face prin diferite exerciții. În ultimii ani, gimnastica tibetană pentru o vedere mai bună și antrenamentul yoga au câștigat popularitate pe scară largă.

Care sunt diferitele tipuri de tulburări de vedere? Trebuie să iau suplimente de seleniu pentru a-mi îmbunătăți vederea? Care sunt cele mai utile și dăunătoare alimente pentru ochi? Este indicat să fac yoga pentru a-mi îmbunătăți capacitatea de a focaliza și de a percepe imagini? Când apare pierderea parțială sau completă a vederii? Ce prevenire a ochilor să faci?

Deteriorarea vederii și afecțiunile cronice, cum ar fi astigmatismul, miopia și hipermetropia necesită adesea purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Este bine să mergi la oftalmologi la câteva luni pentru examinări preventive. Majoritatea experților vă vor spune, de asemenea, să treceți la un stil de viață mai prietenos cu mediul. Aceasta include o dietă adecvată, bogată în alimente plăcute pentru ochi, precum și exerciții de yoga pentru o vedere mai bună.

ochi, vedere, exerciții

Este bine să înveți să recunoști alimentele bogate în zaharuri rafinate și săruri. Sunt extrem de dăunătoare pentru buna vedere. Vă puteți consolida și mai mult capacitatea de a focaliza și de a percepe imagini, apelând la produse naturale în acest scop. Biocapsulele Oculax sunt printre cele mai populare produse în acest scop. Părerile și feedback-urile despre ei pe forumuri sunt excelente, iar clienții consideră prețul lor în România accesibil.

Aflați cum să combinați alimente plăcute pentru ochi cu exerciții de yoga pentru o vedere mai bună!

Viziunea umană se deteriorează din ce în ce mai mult? – Tipuri de leziuni oculare!

Tipuri de leziuni oculare

Publicațiile recente din Forbes și The Times arată că o persoană petrece în medie între 8 și 11 ore în fața unui computer în fiecare zi. Acest lucru duce inevitabil la efecte secundare negative. Unele dintre cele mai ușoare, cum ar fi durerea de tâmple, oboseala și iritabilitatea ușoară, pot fi, de asemenea, un simptom al deficienței permanente a vederii. Nu vrei să riști să-l pierzi complet, nu?

Atunci poate că este timpul pentru prevenirea ochilor. Ți-ai îngustat vreodată ochii și ți-ai frecat ochii după o lungă întindere în fața computerului? Dacă da, nu ești singur. Creșterea bruscă a numărului de adulți care suferă de diferite tipuri de tulburări de vedere a crescut semnificativ în ultimii 20 de ani. Cele mai frecvente plângeri sunt vedere încețoșată, mâncărimi și lăcrimare a ochilor, vedere dublă și alte semne de tensiune.

Oftalmologii recomandă să punem accentul pe următoarele practici în viața noastră de zi cu zi pentru a consolida și menține vederea:

 • Luați o pauză de 10 minute de pe ecranul computerului la fiecare oră.
 • Închideți ochii și aplicați puțină tensiune pe tâmple, frecându-le când vă simțiți obosit.
 • Mănâncă natural, inclusiv alimente bogate în seleniu pentru o vedere mai bună în meniu.
 • Ieși mai des la aer curat.
 • Faceți exerciții de yoga pentru ochi.

Care sunt cele mai utile și dăunătoare alimente pentru ochi?

 alimente, ochi

Menținerea unei diete bine echilibrate și sănătoase este cheia pentru menținerea unei alimentații bune. Utilizarea vizuală și reproducerea imaginilor este cheia funcționării noastre normale, se pare. Mâncând alimente sănătoase, lucrăm pentru a reduce riscul de a dezvolta diverse afecțiuni. Bolile grave pot fi evitate dacă includem în meniul nostru produse care conțin vitamine,

Următoarele alimente sunt considerate cele mai benefice pentru ochi:

 • Morcovi, kale, spanac și legume verzi. Sunt saturate cu vitamina A și luteină.
 • Ficat. O altă sursă excelentă de vitamina A.
 • Tricouri și genți de mână. Excelent pentru adăugarea de antioxidanți benefici și luteină.
 • Cartofi dulci și unt. Din nou, saturat cu atât de importantă Vitamina A.
 • Pește gras și fructe de mare. Nu există o sursă mai bună de Omega-3 decât ei.

Evitați următoarele alimente dăunătoare vizual:

 • Bogat în zaharuri rafinate și grăsimi trans, cum ar fi maioneza, sosurile de salată sau jeleul.
 • Alimente albe, cum ar fi pastele, pâine și orez.
 • Carne grasă. Tăiați carnea de porc pe masă.
 • Margarină. Unul dintre cele mai dăunătoare alimente pentru ochi.
 • Grăsime saturată. O acțiune asemănătoare cu „ucigașul” vederii bune.

Permiteți-mi să acord mai multă atenție celor mai bune exerciții de yoga și tibetane pentru ochi și o vedere mai bună.

Ochi Yoga – Exerciții rapide și ușoare pentru o vedere mai bună

Ochi Yoga

Oftalmologia ne ajută să diagnosticăm un număr mare de boli, în funcție de starea retinei și a cristalinului ochiului. Abilitatea noastră vizuală ne ajută să ne orientăm în realitatea din jurul nostru. Precum și observarea unui pericol iminent, cum ar fi o mașină cu viteză care se apropie de trotuar.

Ți-ai îngustat vreodată ochii și ți-ai frecat ochii după ce ai stat mult timp în fața unui computer? Dacă da, nu ești singur. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un adult mediu petrece acum mai mult de opt ore pe zi privindu-se la ecrane de un fel sau altul. Acest fapt a dus inevitabil la o creștere a numărului de adulți care suferă de vedere încețoșată, mâncărimi și lăcrimare a ochilor și dureri de cap. Ecranele, inclusiv cele ale monitoarelor de computer, tabletelor și smartphone-urilor, obligă utilizatorii să-și concentreze privirea la o distanță apropiată de față.

Din fericire, exercițiile de yoga pentru ochi pot ajuta la regenerarea mușchilor oculari și a celulelor retinei. Le recomandă și medicii oftalmologi profesioniști.Când sunt practicate cu atenție, aceste practici relaxează mușchii ochi încordați, reduc tensiunea la nivelul feței și ochilor. De asemenea, ele pot ajuta la întărirea capacității noastre de concentrare.

Iată câteva exerciții de yoga rapide și ușoare pentru a întări vederea:

Exercițiu de yoga pentru a concentra și întări mușchii ochilor.

întări mușchii ochilor

 1. Stați într-o poziție confortabilă.
 2. Concentrează-te pe un obiect din depărtare și privește acolo câteva secunde.
 3. Mutați-vă focalizarea pe un subiect mai apropiat și priviți-l câteva secunde.
 4. Apoi, concentrează-te pe ceva aproape de tine, cum ar fi degetul mare al mâinii tale.
 5. Privește – mai întâi înapoi la obiectul cel mai îndepărtat, apoi la cel mai îndepărtat.
 6. Repetați acest exercițiu de mai multe ori pe o perioadă de 2 minute.

Uimitor! Percepția vizuală a imaginilor apropiate și îndepărtate va deveni și mai bună VisOptic Duo!

Exercițiu de yoga împotriva uscăciunii și oboselii ochilor:

Exercițiu de yoga, oboselii ochilor

 1. Stai sau stai drept. Ține-ți umerii relaxați, gâtul drept și privind înainte.
 2. Clipește foarte repede din ochi timp de 10-15 secunde.
 3. Lăsați-vă ochii să se închidă cu grijă.
 4. Încercați să repetați procedura cel puțin o dată la oră.

Important! Puteți efectua cu succes acest exercițiu pentru palmă cu ochi Ocuvit.

Exerciții de yoga pentru întărirea mușchilor ochilor:

Exerciții de yoga, ochilor

 1. Strângeți puternic mâinile timp de 10 secunde pentru a crea o senzație de căldură și energie între dl.
 2. Puneți cu grijă palmele peste ochi și închideți-le. Respirați adânc de câteva ori și expirați mai lungi, relaxând corpul.
 3. Simțiți că căldura și întunericul încep încet să se calmeze și să îndepărteze orice tensiune.
 4. Lasă-ți palmele să-ți odihnească ochii până când senzația de căldură dispare.

Util! Acest exercițiu de yoga pentru a consolida capacitatea de concentrare funcționează și mai bine cu biocapsulele VisoSpect.

#1. Exercițiu tibetan de acoperire a ochilor cu palmele mâinilor

Exercițiu tibetan

Frecați-vă mâinile împreună timp de 10 până la 15 secunde până când acestea se simt calde și pline de energie. Apoi puneți-le cu grijă pe ochi. Lăsați vârfurile degetelor să se sprijine pe frunte, palmele deasupra ochilor și partea inferioară sprijinită pe obraji. Nu atingeți direct globii oculari, ci formați o „perdele întunecată” în fața lor.

Închideți ochii, respirați adânc și relaxați-vă. Imaginați-vă ochi care absorb întunericul ca un burete, primind căldura și energia vindecătoare a mâinilor voastre. Imaginați-vă că devin moi și spațioase și bucurați-vă de această pauză de la stimularea vizuală. Continuați exercițiul tibetan cu palmele până vă simțiți relaxat. Acest lucru poate dura câteva secunde sau cinci minute. Când ești gata să „apari” în realitate, deschide-ți încet ochii.

Important! Puteți combina cu succes acest exercițiu pentru palmă cu capsule bio-ochi O.K. Look.

# 2. Exercițiu de yoga pentru întărirea vederii cu rotația ochilor!

Exercițiu, rotația ochilor

Stai drept cu coloana vertebrală dreaptă și relaxează-te. Înmoaie-ți ochii relaxând mușchii ochilor și ai feței. Fără să-ți miști capul, privește în sus la tavan. Apoi întoarce-ți încet ochii în sensul acelor de ceasornic, urmărind cât mai mult posibil. Concentrați-vă cu atenție asupra obiectelor periferice în timp ce faceți acest lucru. Repetați de 3 ori, apoi închideți ochii și relaxați-vă. Când sunteți gata, efectuați aceeași mișcare întorcând ochii de 3 ori în direcția opusă orei.

# 3. Exercițiu pentru a schimba focalizarea!

Exercițiu pentru a schimba focalizarea

Relaxați-vă corpul și respirați adânc. Ține o mână dreaptă în fața ta, într-un pumn relaxat, cu degetul mare în sus. Concentrează-ți privirea asupra ei. În timp ce faci asta, mișcă încet degetul mare spre nas, pierzându-și imaginea clară. Faceți o pauză de 1-2 respirații și apoi extindeți brațul înapoi în poziția inițială întinsă. Repetați de până la 10 ori.

Uimitor! Percepția vizuală a imaginilor apropiate și îndepărtate va fi și mai bună cu biocapsulele MaxiVision!

#4. Exerciții Oga-Ochi pentru a privi obiectele îndepărtate!

Exerciții Oga-Ochi

Concentrează-ți privirea asupra unui obiect îndepărtat. Dacă ești în casă, uită-te pe fereastră. Privește-l cât mai clar posibil, în timp ce relaxezi mușchii ochilor și ai feței treptat. Respirați adânc și apoi întoarceți-vă încet privirea către un alt obiect îndepărtat din jurul vostru.

Imaginează-ți că ochii tăi pătrund ușor în imagine. Continuă să-ți lași viziunea să „plutească” în lumea din jurul tău, oprindu-te în fața obiectelor aflate la diferite distanțe de tine. Ca bonus suplimentar. Bucurați-vă de viziune și fiți recunoscători.

# 5. Exercițiu rotativ de yoga pentru ochi!

Exercițiu rotativ de yoga pentru ochi

Stați cu picioarele drepte în fața corpului. Pune mâna stângă pe genunchiul stâng. Ține pumnul drept peste genunchiul drept, cu degetul mare îndreptat în sus. Îndreptați-vă cotul. Apoi, ține capul nemișcat, concentrându-ți privirea asupra degetului mare. Faceți un cerc cu degetul mare. Repetați de 5 ori în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. Apoi, începeți procedura din nou cu degetul mare stâng. Când ați terminat, închideți și relaxați-vă ochii și relaxați-vă complet.

Stiai asta …? Biocapsulele Oculax pentru o vedere mai clară și concentrare îți vor restabili vederea mai rapid decât orice exercițiu de yoga!

Îngrijirea sănătății oculare determină calitatea vieții!

Nu știi niciodată cât de valoroasă este viziunea umană până nu o pierzi. Fă tot ce este necesar pentru a-l păstra. Efectuați o profilaxie oculară regulată. Odihnește-te și râzi mai mult. Mănâncă natural cu un meniu bogat în vitamine, antioxidanți și minerale. Astfel vei vedea și percepe clar lumea din jurul tău cu fiecare detaliu strălucitor!

>>Pentru mai multe articole interesante, vizitați secțiunea Blog!<<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *