Exerciții pentru o prostată sănătoasă – Pentru îngrijiri preventive și fizioterapeutice!

Timp de citit: 6 min

Exerciții pentru o prostată sănătoasă

Ce este glanda prostatică la bărbați? Această întrebare provoacă cu siguranță o mulțime de zâmbete plăcute. Dar prevenirea și îngrijirea prostatei nu sunt o glumă. Mulți bărbați neglijează vizitele regulate la urolog. Și nu este nimic rușinos sau înfricoșător la ei. Trebuie doar să înveți să-ți depășești propriul ego și așteptările. Faptul că ați luat măsurile necesare pentru a fi complet sănătos și pentru a putea fi capul familiei responsabil vorbește în favoarea dumneavoastră. Fă ce ai nevoie pentru a rămâne sănătos!

Prostata este o glandă mică situată în podeaua pelviană a corpului masculin. Deși modestă ca dimensiune, este extrem de importantă. Sarcina sa principală este de a fi responsabil pentru calitatea și cantitatea spermatogenezei. Într-un limbaj mai ușor de înțeles, aceasta înseamnă că are sarcina dificilă de a crea o generație sănătoasă. Printre altele, are capacitatea de a spori plăcerea sexuală la bărbați. De asemenea, este responsabil pentru excreția corectă a urinei.

Glanda prostatică începe să crească încet, dar sigur cu vârsta la bărbați. Acest lucru se datorează sintezei reduse de hormoni importanți care îl mențin mic. Simptomele prostatitei includ disfuncții erectile și sexuale, vizite nocturne frecvente la toaletă și durere la urinare. Mulți se întreabă ce să facă. Să știți că puteți apela întotdeauna la bio-produse cu o compoziție naturală pentru profilaxia adecvată a prostatei. Capsulele de Eremax sunt oferta preferată pe piață pe piață. Acestea conțin extracte din multe ierburi pentru o bucurie reciprocă mai puternică în pat.

Știați că pe lângă ierburi, pentru care urologii au opinii pozitive, puteți face și exerciții pentru o prostată mai sănătoasă? Dar ce anume sunt acestea? Au ceva de-a face cu exercițiile Kegel? Oferă fizioterapie, îngrijire preventivă și postoperatorie necesară glandei?

Citiți mai departe pentru a afla!

Exerciții Kegel – dau rezultate rapide? Au nevoie de efort?

Exerciții Kegel

Probabil ați auzit de la prieteni despre exercițiile Kegel. Acestea sunt o metodă fizioterapeutică specifică pentru mișcarea și încălzirea mușchilor pelvisului. Numele lor provine din grupul așa-numitelor Mușchii și tendoanele lui Kegel. Acestea includ cele ale planseului pelvian și ale zonei pubiene la bărbați și femei. În general vorbind, sarcina lor în organism este de a lucra împotriva vărsării organelor abdominale.

Mușchii Kegel au capacitatea de a se strânge și de a se întinde. Desigur, cu cât îmbătrânim, cu atât sunt mai slabe legăturile dintre ele. De aceea este recomandat să faceți în mod regulat antrenamente speciale pentru a le menține în formă. Acestea se numesc exerciții Kegel. Popularul Mayo Clinic, un centru medical multidisciplinar din SUA, a realizat videoclipuri online despre cum este cel mai bine să le efectuați. Sunt asemănătoare yoga. Mulți cred că sunt potrivite doar pentru femei. Dar acest lucru nu este deloc adevărat!

Într-un raport pentru populara rubrică „Sănătate de aproape” de pe BNT, dr. Iliya Kalchev a spus că sunt excelente pentru prevenirea prostatei. Canalul de sănătate YouTube, iProstate, oferă ghiduri ilustrate pentru dietă și exerciții fizice împotriva unei prostate mărite. Cel mai important lucru atunci când practici exerciții Kegel pentru o prostată mai sănătoasă este că nu trebuie să-ți strângi mușchii abdominali. Rețineți că rezultatele consumă mult timp și necesită perseverență zilnică.

Dar cum ne poate ajuta exercițiul fizic să ne menținem prostata sănătoasă și fericită? Potrivit multor urologi pe această temă, argumentele în favoarea lor sunt:

 • Strânge și menține activ mușchii și tendoanele gastrice și pubiene;
 • Accelerează metabolismul, conducând la o sinteză îmbunătățită a hormonilor masculi importanți din corp;
 • Lucrați împotriva extinderii benigne a prostatei, facilitând urinarea;
 • Elimină disfuncția sexuală și erectilă;
 • Stimulați, tonificați și dați energie;

Există alimente interzise pentru prostata mărită? Ce să eviți?

Dieta noastră poate ruina sau salva literalmente sănătatea. Nu este lipsit de importanță în ceea ce privește prevenirea și îngrijirea urogenitală. Există alimente interzise persoanelor cu probleme de prostată. Are același efect pozitiv ca și exercițiile pentru prostată. Sfatul principal al urologilor și nutriționiștilor este să mănânci mai multe roșii bogate în licopen. Și nu uitați de proteinele vegetale pe care le puteți obține din spanac, fasole și linte. Pe cât de utile sunt, totuși, există alimente tabu pe care ar trebui să le evitați.

Aceste date sunt confirmate de publicațiile științifice din editura Universității Harvard – „Harvard Health”. Corpul a profitat din plin de energia pe care carnea roșie și produsele lactate o aduc atunci când sunt tineri. Dar odată cu înaintarea în vârstă, începe să le descompună din ce în ce mai greu. A sosit momentul să începem să le restricționăm. Dar nu vă faceți griji. Nu trebuie să renunți complet la ele. Și dacă vi se pare aproape imposibil să obțineți toate alimentele care sunt bune pentru prostată, atunci să știți că puteți profita oricând de un produs organic. Remediile naturale pentru o prostată sănătoasă și fericită, cum ar fi capsulele de Eroxel, sunt alegerea preferată a clienților în 2021.

Dar ce anume sunt alimentele interzise pentru o prostată mărită? Le-am selectat pe principalele pentru a limita:

 1. Carne roșie și procesată: Această categorie include carnea de vită și porc, precum și tot felul de cârnați, cârnați, șuncă și cârnați. Știința a constatat că predispun la cancer de prostată. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de amine heterociclice din ele.
 2. Produse lactate: Din păcate, aproape toate sunt contraindicate pentru sănătatea prostatei. Înlocuiți-le cu ulei de nucă de cocos, migdale sau soia.
 3. Alcool: Cu excepția berii, toate tipurile interferează cu urinarea normală.
 4. Grăsimi dăunătoare: uitați-le!

Exerciții utile de fizioterapie pentru o prostată sănătoasă

Exerciții pentru o prostată sănătoasă

Mușchii din jurul vezicii urinare pot deveni mai slabi odată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru se poate întâmpla și după tratamentul cancerului sistemului genito-urinar. Puteți contracara efectele negative după operația de prostată cu diferite tipuri de exerciții.

Aceste exerciții pentru o prostată sănătoasă și fericită pot fi utile pentru bărbații cu hiperplazie benignă de prostată. De asemenea, întăresc și antrenează mușchii pelvisului, ajutând la controlul fluxului de urină. De asemenea, accelerează fluxul de sânge către organele genitale, ceea ce vă ajută să vă mențineți masculinitatea și funcția sexuală normală.

Care sunt cele mai ușoare exerciții de fizioterapie pentru o prostată sănătoasă, potrivită pentru oameni după operație? Puteți practica în siguranță următoarele activități fizice:

 • Plimbări lungi în parc;
 • Jogging;
 • Înot;
 • Tenis;
 • Yoga;
 • Exercitii aerobice;

Și care sunt cele 3 exerciții specializate pentru o prostată sănătoasă pe care le poți efectua cu ușurință în fiecare zi acasă! Iată sugestiile noastre:

# 1. Exercițiu lent pentru a muta mușchii pelvieni pe podea acasă!

prostată, exerciții fizice acasă

Înainte de a începe activitatea fizică, asigurați-vă că ați identificat mușchii potriviți pentru a vă mișca. Strângeți încet și slăbiți de mai multe ori la rând. Apoi, faceți următoarele:

 1. Strângeți încet mușchii cât mai mult posibil pentru a simți ridicarea.
 2. Încercați să le țineți așa timp de 10 secunde. Continuă să respiri încet.
 3. Relaxați-vă mușchii încet și odihniți-vă timp de 10 secunde.
 4. Faceți aproape 10 repetări ale exercițiului.

# 2. Exerciții rapide pentru prevenirea și susținerea prostatei!

Odată ce ați identificat mușchii și tendoanele pubiene cu exerciții de prostată mai lente, continuați. Accelerează ritmul și ritmul mișcărilor, profitând de capacitățile corpului tău. Incepe asa:

 1. Repetați aceleași mișcări descrise mai sus, dar de această dată încercați să strângeți mușchii cât mai repede posibil.
 2. Țineți o secundă și apoi relaxați-vă.
 3. Încercați să faceți până la 10 dintre aceste ascensoare scurte și rapide.

# 3. Exerciții verticale cu scaun pentru strângerea zonei de prostată!

Este timpul să te ridici și să așezi cel mai apropiat scaun cu spatele la tine. Nu vă faceți griji, nu este nimic complicat în activitate. Scopul acestei activități este de a vă ajuta să strângeți și să fixați mușchii pelvieni, accelerând circulația sângelui în zonă. Trebuie doar să:

 1. Ridică-te drept și folosește scaunul pentru sprijin.
 2. Liniște-te, ținându-te de spătar.
 3. Așezați scaunul pe tocuri și țineți-l timp de 5-6 secunde.
 4. Ridicați-vă încet și repetați de până la 10 ori.

11 motive pentru a face mișcare pentru o prostată mai sănătoasă și mai fericită

prostată sănătoasă

Sexul mai puternic rareori acordă atenție primei dureri de prostată. Obișnuiți să accepte totul în mod stoic și „masculin”, ei preferă să suporte simptomele fizice, ignorând semnalele de alarmă. Adevărul este că aproape fiecare bărbat cu vârsta peste 55 de ani are o senzație de arsură atunci când urinează. Și nimeni nu este asigurat împotriva disfuncției sexuale sau erectile.

Dar aceste plângeri pot deveni o problemă cronică și mult mai gravă dacă nu sunt luate în timp util. Scăderea producției de testosteron la vârsta adultă determină o creștere treptată a prostatei. Acest proces poate fi controlat făcând exerciții regulate pentru armonia prostatei. La fel și prin trecerea la o dietă sănătoasă. Accentuați legumele cu frunze verzi și sursele sănătoase de proteine ​​din plante.

Puteți înlocui cu ușurință exercițiile tradiționale din sala de sport cu cele de armonie a prostatei. Unele dintre ele, cum ar fi genuflexiunile, nu diferă de antrenamentul normal. Vă vor ajuta să rămâneți atrăgători și în formă bună la orice vârstă.

Motivele pentru exercitarea regulată pentru o prostată mai sănătoasă și un partener fericit sunt:

 1. Veți accelera metabolismul și sinteza substanțelor și elementelor importante pentru masculinitate.
 2. Te vei menține într-o formă excelentă, evitând acumularea de kilograme în plus.
 3. Vei fi mai încrezător.
 4. Veți ști că ați făcut eforturile necesare pentru a vă bucura de o sănătate generală și sexuală bună.
 5. Vei fi liber să răspunzi tuturor dorințelor intime ale partenerului tău.
 6. Vei face mai ușor să mergi la toaletă.
 7. Te vei putea bucura de un corp puternic și masculin.
 8. Veți rămâne activ.
 9. Îți vei liniști familia că ai grijă de tine.
 10. Te vei bucura de relații intime îmbunătățite.
 11. Vei fi mai fericit!

Exercițiul face ca prostata și femeia să fie mai fericite!

Fă tot ce poți pentru a avea grijă de prevenirea și sănătatea prostatei. În acest fel, îți vei oferi tu și partenerului tău mulți ani de plăcere intimă comună. Puteți face acest lucru efectuând în mod intenționat exerciții pentru o prostată sănătoasă. Și, de asemenea, printr-o dietă adecvată, cu excepția alimentelor interzise pentru mărirea prostatei. Dacă aveți nevoie de ajutor – produsele naturale de pe piață vă stau întotdeauna la dispoziție. Printre mijloacele preferate ale clienților pentru urinare normală și fericire sexuală se numără Love X și Testoy! Puteți conta oricând pe ele!

Găsiți mai multe articole interesante în blogul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.