Vederea – Tot ce trebuie să știți despre ea

Timp de citit: 5 min

Vederea

Ochii sunt o fereastră către suflet. Și unul dintre cele mai importante organe pe care le avem. Ne permite să realizăm potențialul vederii noastre. De asemenea, să te bucuri de toate minunile lumii. Cum altfel ai fi capabil să te uiți la frumusețea partenerului tău în timpul intimității? Obiectivele vizuale ne fac adesea pielea de găină și ne ridică tensiunea arterială. De asemenea, ne fac să simțim compasiune atunci când vedem că cineva este în depresie. O vedere bună înseamnă că veți putea urmări progresul dvs. de fitness, uitându-vă la mușchii și știind dacă trebuie să creșteți alimentele care ard grăsimile.

Nu am fi nimic fără capacitatea noastră de a ne uita la împrejurimile și de a le vedea. Dar nu toată lumea se naște cu o vedere ascuțită și ca ochi de vultur. New York Times relatează că miopia (miopia) devine din ce în ce mai frecventă la oameni. Chiar și la copiii mici care nu ar trebui să sufere de probleme de vedere. Știința explică acest lucru prin faptul că oamenii nu mai trebuie să vâneze, să caute și să-și adune hrana. De asemenea, ne uităm constant la lumina artificială, emisă de laptopurile și telefoanele noastre mobile.

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la soluții naturale de protecție a vederii. De obicei vin sub formă de pastile sau picături cu compoziție organică.  Acestea pot fi securizate la un preț de top prin intermediul site-ului lor oficial.

Cum să ai o vedere bună? Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea vederii? Ce reguli de protecție a ochilor să respectăm în viața noastră de zi cu zi? Îmi pot îmbunătăți vederea în mod natural? Ce produse organice să luați?

Aflați mai jos tot ce trebuie să știți despre vedere!

Viziunea și evoluția umană – Unul dintre cele mai importante simțuri

Viziunea și evoluția umană

Vederea este de departe cel mai important simț al nostru. Primim aproximativ 80% din informațiile despre lumea din jurul nostru, datorită acesteia. Cu ajutorul vederii, putem găsi hrană și apă, precum și evaluarea siguranței surselor lor. De asemenea, ne ajută să ne protejăm de inamicii naturali. Nu în ultimul rând – să găsești un partener.

De obicei, suntem capabili să spunem în doar câteva secunde dacă pe cineva ne place sau nu. Dragostea, la prima vedere, este posibilă, nu numai datorită existenței romantismului. Dar și datorită capacităților enorme de analiză vizuală. Creierul și ochii noștri procesează cantități excepționale de informații într-un timp minim.

Din punct de vedere evolutiv, abilitatea de a vedea departe a fost crucială. Oamenii preistorici au găsit hrană și s-au protejat de pericole. În zilele noastre, cu excepția unor activități, precum șofatul, aproape toate obiectele cu care interacționăm în viața de zi cu zi sunt la îndemâna noastră. De aceea ne pierdem capacitatea de a vedea bine în depărtare. Dar începem să vedem obiecte care se află în împrejurimile noastre apropiate. Această afecțiune se numește miopie sau miopie.

Experții ne sfătuiesc să facem următoarele pentru a ne proteja vederea:

 • Odihnește-te în mod regulat de a te uita la ecranul smartphone-ului sau al computerului.
 • Mâncați multă luteină și alimente bogate în vitamina A.
 • Folosiți ochelari de protecție dacă lucrați cu un computer.
 • Faceți vizite regulate la un oftalmolog.
 • Bucurați-vă de un somn bun și lăsați-vă creierul și ochii să se odihnească.

Cele mai bune alimente pentru o vedere bună – pline de Omega-3 și vitamina A

Omega-3 și vitamina APuterea vederii noastre scade semnificativ în jurul vârstei de 40 de ani. Dar nu este nevoie să vă faceți griji prea mult cu privire la calitatea și claritatea vederii dumneavoastră. Întreprinderea schimbărilor corecte în stilul de viață vă poate ajuta să vă mențineți ochii în formă pentru mai mult timp.

O dietă sănătoasă în sprijinul sănătății ochilor, combinată cu unele obiceiuri bune, precum controale regulate la un oftalmolog, folosirea ochelarilor de soare cu protecție împotriva razelor UV, te vor ajuta să le eviți. Dar în ce constă o dietă favorabilă vederii?

Potrivit Societății Germane de Nutriție, este indicat să consumați fructe și legume proaspete de 5 ori pe zi. Ele furnizează vitaminele și oligoelementele necesare pentru un metabolism optim al ochilor și retinei. Diferiți nutrienți sunt considerați esențiali, atât pentru menținerea vederii bune, cât și pentru păstrarea acesteia la fiecare vârstă. Cele mai multe dintre ele sunt conținute în soluția organică de îmbunătățire a vederii Ocuvit.

Acum, să aruncăm o privire la cele mai bune alimente pentru menținerea vederii bune, în funcție de nutriție și oftalmologie:

 • Morcovi: Leguma portocalie este plină de beta-caroten sănătos pe care organismul îl transformă imediat în Vitamina A. De asemenea, este plină de antioxidanți sănătoși care nu numai că susțin o vedere bună, ci și detoxifică mușchii și țesuturile retinei.
 • Acizi grași Omega-3: îi puteți găsi în carne, precum și în surse de legume și fructe. Avocado, de exemplu, este cunoscut a fi cea mai bogată sursă de acizi grași sănătoși. De asemenea, le puteți obține din nuci, semințe și o mare varietate de pește și fructe de mare.
 • Legume cu frunze verzi: Spanacul și broccoli sunt bogate în beta-caroten, vitamina C, luteină și zeaxantină. Toate sunt vitale în lupta împotriva radiațiilor UV.

Urmați mai jos 5 sfaturi despre cum să preveniți deteriorarea vederii și să vă mențineți ochii sănătoși cu timpul:

#1. Urmați regula 20/20

În zilele noastre, suntem în permanență înconjurați de ecrane. Fie că va fi cel de pe computerul de la serviciu, cel de pe televizor, sau de pe smartphone. Toate pot fi dăunătoare pentru ochii tăi. Acesta este motivul pentru care puteți încerca și mențineți regula 20-20-20. Este foarte de bază. La fiecare 20 de minute, nu vă mai uitați la ecran și priviți ceva la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde. Puteți spori și mai mult efectele acestui exercițiu sănătos pentru ochi cu ajutorul produselor naturale de îmbunătățire a vederii. Una dintre cele mai bune sunt pastilele VisOptic Duo.

#2. Purtați ochelari de soare de protecție în lumina directă a soarelui

ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt mult mai mult decât un accesoriu! Purtarea ochelarilor de protecție este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi puteți lua atunci când vine vorba de îngrijirea ochilor. Ele vă ajută să vă protejați ochii de leziuni și boli. Ochelarii de soare cu 99% până la 100% radiații UVA și UVB oferă o protecție sporită împotriva soarelui.

#3. Faceți exerciții de îmbunătățire a vederii

Ochii noștri sunt mușchi și, ca atare, necesită exerciții fizice pentru a menține o formă bună. Când te simți obosit, exercițiile pentru ochi sunt o modalitate excelentă de a te relaxa și de a ameliora tensiunea musculară și durerile de cap. Este important să rețineți că trebuie să vă simțiți ochii calmi. Acest lucru va normaliza și tensiunea arterială în cap și față.

Iată un bun exemplu de exercițiu bun de relaxare a ochilor și de întărire a vederii:

 • Puneți degetul la câțiva centimetri de ochi.
 • Concentrează-te pe degetul tău.
 • Depărtați încet degetul de față, dar păstrați-vă concentrarea.
 • Privește în altă parte pentru o secundă.
 • Privește înapoi la degetul tău.
 • Apropiați încet degetul de ochi.
 • Privește în altă parte și concentrează-te pe altceva.
 • Repetați de 3 ori.

#4. Rămâneți activ din punct de vedere fizic pe tot parcursul zilei

activ fizic

Exercițiile regulate sunt bune pentru întregul corp, inclusiv pentru ochi. Chiar și ceva, la fel de casual ca o plimbare zilnică rituală prin parc, ți-ar îmbunătăți tonusul general al corpului. O bună circulație a sângelui este vitală pentru vasele mici de sânge din ochi. Le curăță și le detoxifică, întărind mușchii retinieni.

#5. Purtați ochelarii prescriși

Daca ai ochelari si nu ii porti, cel mai probabil vei simti o tensiune intruziva in ochi. Acest fenomen apare atunci când ochii tăi lucrează ore suplimentare pentru a te ajuta să citești sau să te concentrezi. Cele mai frecvente simptome ale oboselii oculare sunt cefaleea cronică, vederea dublă, vederea încețoșată și sindromul ochiului obosit. Vizitele frecvente la un oftalmolog ar ajuta la monitorizarea stării de sănătate a ochilor tăi. Nu uitați să vă îmbunătățiți vederea cu pastilele VisoSpect. Detoxifică-ți mușchii retinieni și îmbunătățește-ți vederea!

Sănătatea ochilor este vitală pentru calitatea vieții

Sănătatea ochilor

Mulți oameni nu realizează cât de fragilă este viziunea lor. Începi să te gândești la asta doar după ce încetezi să-l vezi corect. Nu fi unul dintre oamenii care au permis îngrijirii proaste să le deterioreze vederea. Când poți vedea lucrurile clar, te bucuri de o calitate mai bună a vieții. Și nu doriți să vă răsfățați pe deplin toate bucuriile și plăcerile sale!

Pentru mai multe articole interesante Vizitați blog-ul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *