9 alimente pentru stimularea activă a imunității în perioada sezonului gripei

Timp de citit: 5 min

alimente pentru stimularea activă a imunității

Anul 2022 ne-a adus multe provocări cărora trebuie să le facem față. Virusurile gripale sezoniere s-au dovedit a fi mai acute decât de obicei. Coronavirus (COVID19) ‘și-a făcut apariția’ în fiecare colț al lumii, ‘obligând’ din ce în ce mai multe țări să impună carantină.

Farmaciile din Uniunea Europeană au rămas fără măști și dezinfectante antigripale de luni de zile. Mulți oameni încearcă să gândească prepararea în propria casă a unor soluții dezinfectante. Alții se așază în rânduri lungi, în fața magazinelor alimentare, încercând să se aprovizioneze cu hârtie igienică și alte obiecte de primă necesitate. Toată lumea este acasă, încercând noi metode de detoxifiere a organismului și postând despre aceasta pe rețelele de socializare. Lucrul de de acasă este mai popular ca niciodată!

Am devenit adevărați profesioniști în materie de dezinfectare și curățare a casei, urmând recomandările experților. Companiile farmaceutice oferă o gamă largă de produse care cresc imunitatea. Dar nu trebuie să uităm că cele mai bune mijloace de creștere a nivelului nostru de apărare imunitară sunt complet naturale. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă picături de tonifiere corporală Immuten.

Respectarea unui plan nutrițional echilibrat și sănătos este, de asemenea, mai mult decât recomandat în această perioadă. Concentrați-vă pe alimente pentru o imunitate mai bună și mai puternică. Acum nu este momentul să-ți epuizezi mai departe corpul cu diete potențial periculoase. Nimeni nu recomandă să vă alimentați excesiv cu grăsimi dăunătoare și zaharuri rafinate, ci cu produse organice și proaspete. Nu doar în timpul carantinei. Dacă doriți să rămâneți sănătoși, ar trebui să adoptați acest obicei în fiecare zi a anului!

Transformă-ți corpul și mintea cu ajutorul unui nou ritual de familie mai sănătos.

Probabil că vă întrebați care sunt cele mai bune alimente pentru creșterea imunității. Consultați alegerile noastre de top din 2022, prezentate mai jos, pentru cele 9 alimente pentru creșterea imunității!

Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea nivelului de apărare a imunității?

alimente pentru îmbunătățirea nivelului

Un blestem chinezesc străvechi spune așa: ‘doriți cuiva să trăiască în vremuri interesante”. Nimeni dintre noi nu se aștepta ca scenariul filmelor preferate post-apocaliptice să devină realitatea noastră actuală. Dar acum trăim cu toții în perioada pandemiei coronavirusului. Cu toții suntem sub carantină. În timp ce petrec toată ziua acasă, oamenii întreabă regulat motoarele de căutare despre cum să-și stimuleze sistemul imunitar. Și, de asemenea, care sunt alimentele bune pentru imunitate. Adevărul este că multe dintre remediile tradiționale populare includ consumul unor alimente pentru a avea o imunitate puternică.

De asemenea, farmaciile înregistrează un interes crescut pentru produsele cu minerale, extracte din plante și vitamine pentru dezvoltarea imunității active. Dar uităm ceva foarte important. Suntem, într-o oarecare măsură, ceea ce mâncăm. Desigur, bugetul nu ne permite întotdeauna să ne asigurăm cele mai bune alimente pentru stimularea imunității de care organismul are nevoie. Cu toate acestea, dacă includem unul dintre ele pe zi în planul nostru săptămânal de dietă, atunci putem acoperi cantitatea medie de alimente care sunt bune pentru imunitate.

Iată câteva sfaturi pentru creșterea nivelului de apărare a imunității organismului:

 • Activitate frecventă în intimitate. Știința a descoperit că persoanele cu o viață sexuală regulată și satisfăcătoare sunt mai puțin susceptibile să sufere.
 • Includeți mai multe fructe și legume bogate în fibre în dieta dvs.
 • Dormiți suficient.
 • Controlați sentimentul de stres și anxietate.
 • Menținerea unei igiene personale adecvate.

Care sunt cele mai bune alimente pentru imunitate, potrivit Ayurveda?

imunitate, potrivit Ayurveda

Ayurveda este o filozofie indiană de medicină tradițională, veche de o mie de ani. Aceasta oferă îndrumări detaliate despre un stil de viață sănătos și liniștit. Obiceiurile alimentare nesănătoase, lipsa unui somn de calitate, precum și imunitatea scăzută și depresia constantă sunt unele dintre cele mai grave cauze ale bolilor. Ayurveda oferă, de asemenea, îndrumări detaliate despre cele mai bune alimente pe care trebuie să le consumăm pentru stimularea imunității și creșterea puterii sale asupra bacteriilor dăunătoare.

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru stimularea imunității, în conformitate cu principiile Ayurveda:

 • Busuioc;
 • Rădăcină de lemn dulce;
 • Ghimbir;
 • Ardei;
 • Usturoi;
 • Ceapă;
 • Apă;

Iată cele mai bune 9 opțiuni pentru creșterea imunității

# 1. Afine – Mici, delicioase și hrănitoare

AfineAfinele conțin un tip de flavonoid, numit antocianină, care are proprietăți antioxidante ce pot ajuta la stimularea sistemului imunitar uman. Un studiu din 2016 a menționat că flavonoidele joacă un rol esențial în îmbunătățirea nivelului de apărare a imunității tractului respirator.

# 2. Flori de soc- prezente în fiecare rețetă populară pentru îmbunătățirea imunității

Acest fruct este bogat în antioxidanți. Poate ajuta în lupta împotriva inflamațiilor. În unele studii de laborator cu extractul său activ, rezultatele au arătat că poate bloca gripa și alte acțiuni ale virusurilor foarte contagioase și infecțioase.

# 3. Ciuperci de câmp – bogate în minerale pentru consolidarea sistemului imunitar

Ciuperci de câmpSunt saturate cu seleniu mineral și vitaminele din grupa B – riboflavina și niacina. Aceasta lucrează la îmbunătățirea imunității în mai multe moduri. Dacă concentrația de seleniu a corpului dvs. este scăzută, probabilitatea de a suferi de gripa sezonieră este mai mare. Riboflavina și niacina joacă un rol major în îmbunătățirea apărării sistemului imunitar.

# 4. Ciocolată neagră – Ispită pentru simțuri și receptorii gustului

Ciocolată neagrăCiocolata neagră care are o concentrație de cacao mai mare de 65%, conține un antioxidant numit teobromină. Poate ajuta la stimularea sistemului imunitar prin protejarea celulelor organismului de radicalii liberi. Acestea sunt molecule pe care organismul le produce atunci când descompune alimentele sau intră în contact cu contaminanții. Acestea pot deteriora grav celulele corpului, făcându-l ușor susceptibil la diverse afecțiuni.

# 5. Turmeric – agent antibacterian, antiinflamator, dar și de detoxifiere a organismului

Turmericul este un condiment pe care mulți îl folosesc la gătit. Este considerat unul dintre superalimente pentru o imunitate mai puternică. Consumul regulat poate îmbunătăți serios apărarea imunității. Acest lucru se datorează calităților curcuminei, principalul compus din plantă.

# 6. Pește bogat în Omega-3 – Printre cei mai puternici apărători ai corpului și sănătății noastre

Pește bogat în Omega-3Somonul, tonul, macroul și alți pești grași sunt o sursă bogată de Omega-3. Ele sunt transformate imediat în energie pentru organism. Fără ele, creierul și capacitățile de memorare și concentrare nu pot funcționa normal. De asemenea, sunt bogați în fier și zinc.

# 7. Spanac – Bine Nu numai pentru Popeye, ci pentru noi toți

SpanacSpanacul poate fi o modalitate bună de a-ti stimula sistemul imunitar. Conține mulți nutrienți și antioxidanți esențiali, inclusiv flavonoizi, carotenoizi și vitaminele C și E. Studiile au arătat, de asemenea, că flavonoizii pot acționa pentru a preveni răceala comună la persoane sănătoase.

# 8. Usturoi – Excelent pentru condimentarea meselor și stimularea imunității!

Usturoiul este un remediu obișnuit pentru prevenirea răcelilor și a infecțiilor virale. Are proprietăți naturale de detoxifiere a organismului și antibacteriene. De asemenea, elimină inflamația și ajută la vindecarea rapidă a rănilor. Îl puteți folosi, de asemenea, ca un bun condiment la masă în timpul carantinei.

# 9. Semințe de floarea-soarelui – un alt super-aliment pentru o imunitate mai puternică!

Semințele de floarea-soarelui sunt un plus minunat și delicios adăugat salatelor. De asemenea, pot fi consumate sub formă de gustare atunci când sunt coapte și sărate în prealabil. Sunt o sursă bogată de vitamina E, proteine ​​vegetale și antioxidanți importanți. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi care pot deteriora structura celulelor corpului nostru.

Alimentele care sunt bune pentru imunitate nu sunt doar necesare, ci și hrănitoare

imunitate, familie fericita

În timp ce stăm sau lucrăm acasă sub carantină, ne preocupăm nu doar de sănătatea noastră, ci și de remodelarea corpului. Sălile de fitness nu funcționează și, uneori, ne este greu să găsim motivația de a ne antrena acasă. Vestea bună este că, dacă ne hrănim mai sănătos, ne vom întări imunitatea, dar vom pierde și kg în exces.

Și dacă aveți nevoie de o protecție suplimentară, puteți recurge întotdeauna la un remediu complet natural pentru creșterea imunității, cum ar fi ManBuilder, pentru o modelare corporală activă.

>> Pentru mai multe articole interesante, vizitați secțiunea Blog! <<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *