Keto Dieta – Ce este o dieta ketogenic?

Timp de citit: 4 min

dieta ketogenica, produse de regim keto

Dieta cu cetonă, sau ketogenic, câștigă popularitate în creștere nu numai în rândul celebrităților din lume, ci și în rândul oamenilor obișnuiți care se întreabă în ce fel să intre în formă exact pentru a alege. Pe ce se bazează? Pentru a explica răspunsul la această întrebare, trebuie mai întâi să vedem corpul uman obține energia de care are nevoie pentru activitățile zilnice. Corpul nostru este folosit pentru a extrage din carbohidrați și glucoză conținute în pâine, paste și cereale, cartofi, porumb, orez, zahăr, fructe și lapte.

Sportivii sunt unul dintre puținii până foarte recent oameni care au reușit să obțineți corpul lor pentru a trece la o stare de cetoza, dând numele de Keto-dieta. Cu ea, organismul se obișnuiește treptat să extragă energie din grăsimi, nu din carbohidrați, pe care ficatul o transformă în glucoză. În schimb, celulele adipoase sunt convertite în cetonă, ceea ce duce la un răspuns pozitiv la nivelurile de insulină din sânge și procesele metabolice. Se consideră că dieta ketogenică poate fi potrivită pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 și epilepsie. Multe produse pentru impactul asupra senzatiilor de syte si foame se bazează pe principiul cetonei, inclusiv capsule naturale IdealFit.

Principiile de bază ale Keto-Dieta

produse pentru dieta keto, scară

Printre principalii factori pe care oamenii care au în vedere trecerea la o dieta in intregime ketogenic este că organismul lor se poate simți slăbit la început, deoarece acesta devine folosit pentru extragerea de energie din grăsime, mai degrabă decât carbohidrați. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul evoluției, noi, ca specie, ne-am obișnuit să tragem puterea din carbohidrați. Este cel mai bine pentru toată lumea să evalueze opțiunile lor individuale și începe cu 5 modificări ușoare la meniul de zi cu zi. Vestea bună este că majoritatea produselor alimentare permise pentru consum în timpul dietei cetone aparțin alimentelor pentru o inimă sănătoasă.

Există mai multe moduri diferite în care organismul poate trece de la o stare de glicoliză (arderea carbohidraților și glucozei) la o stare de lipoliză (topirea grăsimilor active) și pentru a obține cetoza. Fiecare dintre ele are o durată condiționată și o perioadă de adaptare de 7 până la 14 zile.

Semnele pe care le-ați realizat sunt după urmează:

 • Lipsa de senzație de foame;
 • Fluidele corporale încetează să mai aibă o aromă pronunțată de acetonă;
 • Dorința de a merge la toaletă începe să vină la tine din ce în ce mai des.

A 2 moduri de a fel de „recalibra” procesele din organism și trecerea la cetoză pentru următoarele:

 1. Respectarea unei diete stricte rapide sau restrictive.
 2. Reducerea consumului de carbohidrați la 25 – 30 g. pe zi – aproximativ 1-2 felii de pâine albă.

Aportul caloric zilnic mediu la persoanele care au ales dieta ketogenică este după urmează: 5% – carbohidrați, 15% – proteine, 80% – grăsime;

Ce să fac pentru a arde ficat Ketoni?

ceas, ustensile

Dacă doriți să accelerați procesele asociate cu cetoza, precum și să asigurați tranziția lină a corpului la o dietă ketogenică, atunci puteți adera la recomandările bune descrise mai jos:

 • Consumă mai multe alimente saturate cu grăsimi benefice, ar fi acizi grași bogați în omega-3 – somon, ton, avocado, nuci, semințe, hering, macrou, creveți și fructe de mare.
 • Nu mâncați mai mult de 30 g. carbohidrați pe zi.
 • Concentrează-te pe fluide. Vă puteți permite în condiții de siguranță să bea între 2 și 4 l de apă pe zi.
 • Lăsați mai multe proteine să fie prezente în meniul dumneavoastră – între 1,5 și 2 g. fiecare kilogram din greutatea dumneavoastră personală.
 • Reduceți numărul de mese la 3 (trei) în total pentru întreaga zi.
 • Faceți plimbări mai lungi în parc sau în natură și practicați jogging, yoga sau Pilates.

Ce alimente putem mânca în timpul dietei cetone?

magazin în spatele dietei ketonna, regim keto

Lista de produse comestibile în timpul dietei keto nu este la fel de limitată ca unii oameni imagina. Cea mai mare parte se concentrează pe carne, pește, ouă, unt, nuci, frunze verzi și legume cu conținut scăzut de carbohidrați.

Să aruncăm o privire mai specifică:

 • Carne: Carne roșie, șuncă, cârnați, șuncă, pui și curcan sunt permise.
 • Pește și fructe de mare, bogat în grăsimi benefice: somon, păstrăv, ton, hering, creveți, homar, crabi, midii, Rapani și macrou.
 • Ouă.
 • Sortiment limitat de produse lactate: Unt, smântână și brânză.
 • Nuci și semințe: Migdale, nuci, semințe de in, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac și caju.
 • Uleiuri sănătoase: Acestea includ ulei de măsline extra virgin, ulei de nucă de cocos și ulei de avocado.
 • Avocado: Puteți mânca un avocado întreg nea aromate sau sub formă de guacamole.
  Legume cu conținut scăzut de carbohidrați și frunze verzi: Arugula, spanac, salată verde, lolo rosso, roșii, ceapă, usturoi, ridichi, ardei, etc.
 • Condimente: Nu fi capabil să adăugați sare, piper și o gamă largă de ierburi și condimente.

Ce produse sunt excluse din dieta ketogenică?

 Hamburger

Desigur, obținerea în formă, nu fiind un proces deosebit de ușor, impune, de asemenea, unele restricții alimentare. Trecerea de la glicoliză prin lycolysis la cetoza poate părea inițial dificil, dar nu uitați scopul final.

Keto-dieta recomandă evitarea următoarelor produse alimentare:

 • Produse de cofetărie: băuturi carbogazoase și dulci, suc de fructe, produse de patiserie, produse de cofetărie, înghețată, bomboane, ciocolată etc.
 • Cereale și amidon inclus: Toți derivații și subprodusele din grâu, inclusiv cerealele (orez, mazăre, porumb etc.), pastele făinoase.
 • Fructe: Aici, din păcate, este recomandabil să se evite aproape toate soiurile, cu excepția micilor fructe roșii și fructe de pădure, ar fi căpșuni, mure și afine.
 • Reprezentanții familiei Bean: Mazăre, fasole, năut, linte etc.
 • Legume rădăcină și tuberculi: Uita de carbohidrați simple care conțin cartofi, cartofi dulci, morcovi și păstârnac.
 • Produse cu conținut scăzut de grăsimi: Cele mai multe dintre ele sunt produse semi-finite și compensează lipsa de grăsimi cu carbohidrați.
 • Condimente și sosuri: Cele care conțin carbohidrați, zaharuri prelucrate și grăsimi nesănătoase – ketchup, maioneza, etc
 • Grăsimi nesănătoase: Reduceți sau excludeți consumul de uleiuri vegetale prelucrate.
  Alcool: Cele mai multe soiuri de alcool conțin o mulțime de carbohidrați și aportul lor ar trebui să fie limitată.

Pentru care oamenii este adecvată și nepotrivite Keto-Dieta?

Keto-Dieta

Persoanele care pot beneficia cel mai mult de dieta Keto includ sportivi profesioniști, cei care suferă de forme cronice și severe de epilepsie, Alzheimer, pacienții cu diabet zaharat de tip 2, precum și cei care doresc să intre în formă prin controlul greutății de calitate și aportul de calorii. Conformitatea a fost găsit pentru a duce la clarificarea și îmbunătățirea funcțiilor creierului, precum și abilitățile de memorie. Ajută la reducerea izbucniri acnee și armoniza nivelul colesterolului.

Cei care ar trebui să evite această dietă au dezvoltat diabet zaharat de tip 1, precum și boli cronice ale sistemului cardiovascular, ficat și rinichi. Femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui, de asemenea, să sublinieze principiile sale.

Abordarea naturală a alimentelor este utilă!

Dieta ketogenică include principii importante nutri sionist. Dacă putem învăța să le aplicăm, starea și figura noastră generală ar fi influențate pozitiv. Multe produse naturale de impact al poftei de mâncare funcționează pe principiul cetozei. Una dintre ele este KetoExpert.

>> Pentru mai multe articole interesante, vizitați secțiunea Blog! <<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *