Infecții fungice pe picioare – Simptome și tratament

Timp de citit: 3 min

Piciorul gol al unei femei

Atlet picior sau tinea pedis sunt numele comune folosite pentru infecția fungică care afectează pielea din jurul picioarelor.

Această condiție este comună în rândul sportivilor, dar poate afecta pe oricine. În unele cazuri, condiția poate fi foarte gravă, mai ales atunci când aveți un sistem imunitar slab sau diabet zaharat. Cu toate acestea, dacă bănuiți că este posibil să fi dezvoltat infecție ciuperca pe picioare, trebuie să se consulte cu medicul dumneavoastră profesionale imediat.

Care sunt cauzele?

Creșterea ciupercilor pe picioare poate fi cauzată din mai multe motive. Dacă cineva este deja infectat și ați venit în contact cu acea persoană, fie atingându-l direct sau atinge suprafețele care au fost contaminate cu ciuperca, atunci s-ar putea fi la un risc prea. Picioare ciuperca, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de ciuperca tinea prosperă în mediu umed și cald. Unele dintre locurile în care acestea cresc în mod obișnuit includ piscine, etaje de vestiare și dușuri.

Dacă doriți să luptați eficient împotriva ciupercilor picioarelor și a infecțiilor fungice – echipa noastră vă recomandă să alegeți produse naturale, precum Exodermin, Myceril și Zenidol. Sunt foarte populare în România și câștigă doar păreri pozitive. Pretul este la reducere asa ca grabeste-te acum!

Factori de risc

Este posibil pentru oricine pentru a obține o infecție fungică, dar anumite lucruri, obiceiuri, și comportamente vă poate pune la un risc mai mare. Puteți obține piciorul atletului dacă aveți sau aveți oricare dintre următoarele:

 • Vizitați dușuri publice, piscine și vestiare desculț
 • Partajați prosoape și șosete cu o persoană infectată
 • Au picioare transpirate
 • Purtați pantofi care vă fac picioarele să transpire
 • Purtați pantofi care au picioare închise
 • Suferă de unghii sau leziuni ale pielii pe picioare

Simptome pentru a privi afară pentru

O persoană care este infectat cu piciorul atlet poate experimenta oricare dintre aceste simptome.

 • Senzație de arsură, înțepături sau mâncărime între tălpi și tălpi
 • Blistere
 • Piele uscată
 • Descuamarea sau crăparea pielii
 • Unghiile de la picioare crumbly
 • Piele crudă

Tratamente de infecții fungice pe picioare

Tratamente, infecții fungice

Există o serie de moduri de a trata ciuperca pe picioarele tale. În funcție de severitatea afecțiunii, puteți prelua medicamentele contra sau medicamentele prescrise. Peste medicamente contra includ creme topice pe care le puteți aplica în zona afectată. Cu toate acestea, în cazul în care problema persistă, puteți solicita ajutor de la un profesionist medical care va prescrie apoi creme anti-fungice mai puternice și medicamente orale.

O serie de acasă căi de atac pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata ciuperca piciorului. Profesionist de sănătate sugerează că oricine care suferă de picior atlet trebuie să se înmoaie picioarele lor în apă sărată și soluție oțet. Oțet diluat atunci când este adăugat la soluție de apă sărată poate ajuta la uscarea blister și să ofere ajutor de mâncărime.

Terapia alternativă a fost, de asemenea, utilizat în tratamentul piciorului atletului. Ulei de arbore de ceai a fost folosit de la o lungă perioadă de timp pentru a trata această condiție și o serie de studii sugerează, de asemenea, că este util pentru vindecarea atlet picior la domiciliu.

Piciorul atletului poate deveni sever dacă este lăsat netratat. Riscul de răspândire a infecției de la un membru la nivelul de lat crește dacă tratamentul nu este primit în timp util. În unele cazuri, infecția se poate răspândi de la picioare la mâini, de asemenea. Acest lucru este posibil mai ales atunci când pacientul nu se spală pe mâini după atingerea zonei afectate. Chiar dacă ating alte părți ale corpului după zgârierea zonei afectate, este posibil ca infecția să se răspândească. Acesta este motivul pentru care este esențial să se trateze starea de îndată ce apar simptome.

Pacienții trebuie, de asemenea, să se asigure că folosesc apă și săpun pentru a se spăla pe mâini după atingerea zonei afectate pe picioarele lor.

Pentru a preveni ciuperca piciorului

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea și este foarte mult posibil pentru a preveni infecția fungică pe picior. Iată câteva dintre măsurile pe care le puteți lua spre prevenirea ciuperca piciorului.

 • Utilizați pulbere antifungice pe picioarele tale, dacă bănuiți că s-ar putea dezvolta atlet picior sau dacă vi se cere să poarte închis-toe pantofi sau șosete tot timpul.
 • Utilizați săpun și apă pentru a spăla picioarele în fiecare zi și întotdeauna asigurați-vă că picioarele sunt bine uscate, inclusiv zonele dintre degetele de la picioare.
 • Evitați schimbul de prosoape și șosete cu alții, mai ales persoanele care au picior de atlet.
 • Nu vă plimbați desculț în jurul vestiarelor, piscinelor și dușurilor publice.
 • Alege șosete care sunt realizate din bumbac, lână sau alte țesături respirabile.
 • Permite picioarele pentru a obține unele aer atunci când sunt acasă.
 • În cazul în care picioarele tale a lua transpirat cu ușurință, să păstreze două perechi de pantofi pentru locul de muncă și alternează între perechi, astfel încât unul se poate usca atunci când utilizați alte.

Pentru mai multe articole interesante Vizitați blog-ul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.