Cunoscând ierburile și plantele potrivite, ne putem controla tensiunea arterială. Aportul corect și în timp util de ierburi împotriva hipertensiunii ne poate scuti de o mulțime de probleme de sănătate. Consumul regulat de alimente care afectează sângele va întări în mod constant capacitatea corpului nostru de a face față nivelurilor în schimbare.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), stresul este ucigașul #1 al sănătății omului modern. Deşi într-un mod indirect. De fiecare dată când suntem supuși unui stres excesiv, în corpul nostru se declanșează un mecanism. Este răspunsul nostru defensiv la pericolul iminent din mediu. Strămoșii noștri primitivi, care își câștigau existența din vânătoare și cules, au supraviețuit datorită lui. Activarea unui proces bio-chimic complex în creier activează eliberarea hormonului adrenalină. Provoacă hipertensiune arterială. Acest flux neașteptat de sânge către creier ne face capabili să răspundem oricărei amenințări. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă prea des, poate crește riscul de hipertensiune arterială, hipertensiune arterială esențială și hipertensiune neurogenă.
În stilul de viață agitat modern, grijile și stresul sunt foarte des în exces. Stresul la locul de muncă, combinat cu probleme personale, și poate fi un prieten rău pentru starea noastră mentală. OMS are chiar și o definiție specială a ceea ce este un „mediu de lucru sănătos și echilibrat”. Dar asta nu ar trebui să ne sperie. Există multe metode disponibile pentru gestionarea stresului – de exemplu, yoga și meditația pot reduce stresul. De asemenea, putem aborda remedii naturale dovedite precum ceapa, usturoiul și lămâia pentru hipertensiune arterială.
Piața din 2024 oferă suficiente alternative pentru a obține un control mai bun al stresului în exces. Unul dintre produsele preferate ale clienților cu o compoziție complet naturală sunt Capsule împotriva hipertensiunii Tonerin. Se bucură de feedback excelent în recenziile clienților și comentariile de pe forumuri. Acestea includ extract din scoarță, rășină și frunze de zada sălbatică, iar prețul lor în România este accesibil.
Care sunt principalele tipuri de hipertensiune arterială? Cum să previi hipertensiunea arterială? Cum se tratează hipertensiunea arterială? Care sunt cele mai bune plante împotriva hipertensiunii, hipertensiunii esențiale și hipertensiunii neurogene? Ce alimente afectează tensiunea arterială? Care sunt principalele tipuri de hipertensiune arterială?
Aflați mai jos care sunt cele mai puternice 7 plante medicinale împotriva stresului și a hipertensiunii arteriale!
Traieste cu hipertensiune arteriala – Cum se trateaza hipertensiunea arteriala?
Știința modernă nu consideră prezența hipertensiunii arteriale cronice ca fiind un pericol direct pentru sănătatea umană. Deși hipertensiunea arterială poate fi doar atât. Odată expuși la stres cronic, cu toții putem recunoaște cu ușurință simptomele primare ale așa-numitei hipertensiune arterială. Se mai numește și hipertensiune arterială cronică. Potrivit site-ului oficial al Inspectoratului Regional de Sănătate (RHI), trebuie să aveți valori ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice cuprinse între 89 – 139 mmHg pentru a suferi de aceasta.
Hipertensiunea arterială este împărțită în următoarele subtipuri:
- Hipertensiune arterială primară: Medicina o mai cunoaște și ca „hipertensiune arterială esențială” și „hipertensiune arterială idiopatică”. Acesta este cel mai frecvent tip de boală. Se consideră că este determinată genetic. Factori precum excesul de alimente grase, zahăr, sare, țigări, droguri și alcool pot avea, de asemenea, un efect.
- Hipertensiune arterială secundară: Termenul științific exact care o descrie este „hipertensiune arterială secundară ICD 15”. Este cunoscuta si sub denumirea de hipertensiune neuropatica.Etiologia bolii poate fi variata, cu probleme renale existente, hipotiroidism si sindrom Cushing.
Este important să luați măsuri în timp util, indiferent dacă suferiți de hipertensiune arterială primară (hipertensiune esențială, hipertensiune arterială) sau hipertensiune neurogenă (secundară). Abordarea diferitelor tipuri de hipertensiune variază de la un medic la altul. În orice caz, este bine să prindeți starea devreme. Dacă ești iubitor de ceai, probabil că bei deja ierburi împotriva hipertensiunii, dar poate nu în cantitățile potrivite. Dacă o faci, nici măcar nu trebuie să te bazezi pe medicamente scumpe. Îți poți calma oricând bătăile inimii și tensiunea nervoasă cu ajutorul produselor populare în 2024, precum Herz & Herz, se bucură de recenzii excelente în recenziile clienților de pe forumuri, iar prețul lor este accesibil.
Tratamentul hipertensiunii arteriale – Cum să preveniți hipertensiunea arterială?
Mulți oameni cred că „acțiune preventivă la primele simptome ale hipertensiunii = tratament”. Toți cei care suferă de hipertensiune arterială știu că există un risc mult mai mare pentru viața lui decât la persoanele cu hipotensiune arterială. Să trăiești cu hipertensiune arterială nu este ușor. Trebuie să ai mare grijă de sănătatea ta – începând cu mâncarea, trecând prin încărcătură și ajungând la mijloc. Deci, în loc să vă întrebați cum să tratați hipertensiunea arterială, puneți-vă o altă întrebare.
Cum ar fi cum să preveniți hipertensiunea arterială. Doctorul Mike, un medic popular pe YouTube, explică afecțiunea în detaliu, explicând cum să o controlezi. Desigur, aceasta este o întrebare cu multe răspunsuri diferite. Mulți oameni apelează la pastile pentru hipertensiune fără prescripție medicală. Aceasta nu este întotdeauna o alegere bună, deși unele dintre ele sunt pastile din plante pentru hipertensiune arterială sau cel puțin includ plante medicinale și alimente pentru controlul sângelui în formula lor. Alții aleg produse de lucru și naturale pentru a normaliza valorile excesiv de periculoase ale tensiunii arteriale. Printre favoritele se numără Picături CardiOne.
Bunicile noastre beau adesea validol pentru hipertensiune arterială. Practica de a lua aspirină pentru hipertensiune arterială este, de asemenea, populară. Dar trebuie să fii atent. Acestea sunt medicamente care pot avea reacții adverse neplăcute dacă depășiți doza zilnică recomandată. Nu sunt pentru consum gratuit. Dacă sunteți în căutarea unui remediu popular în prezența hipertensiunii arteriale, mâncați mai mult usturoi pentru hipertensiune arterială. Mulți experți în Ayurveda și medicina alternativă numesc planta „Mercedesul medicamentelor pentru hipertensiune arterială”. Cu toate acestea, există și alte plante medicinale foarte utile împotriva hipertensiunii arteriale. Acestea sunt cele pe care le vom analiza mai jos.
Hipertensiune arterială periculoasă – Simptome – Cum să o recunoaștem?!
Prezența unor valori excesiv de periculoase ale tensiunii arteriale este unul dintre ultimele simptome ale hipertensiunii arteriale primare. Foarte des, afecțiunea devine cronică și ireversibilă pentru viață. Dar cum învățăm să recunoaștem prezența hipertensiunii esențiale și a hipertensiunii neurogene în viața noastră? Am selectat mai jos cele mai frecvente reclamații care le semnalează!
Hipertensiune arterială – simptome
Atenție la următorii indicatori ai valorilor periculoase ale tensiunii arteriale!
- Adesea o durere de cap cauzată de pomparea mai multor sânge către și din creier.
- Dificultăți de respirație în timpul mișcării, care nu necesită mai multă activitate fizică decât în mod normal.
- Amețeli ușoare și vertij care apar din când în când.
- Tinitus fără expunere la muzică tare sau lucrul cu mașini grele.
- Gură uscată cu stres sau tensiune nervoasă.
Să aflăm care sunt cele 7 plante și ierburi împotriva stresului și hipertensiunii care funcționează mai bine decât o pastilă pentru hipertensiune arterială.
1. Ashwagandha (ginseng indian) – Planta pentru oamenii care lucrează târziu!
Utilizarea tradițională a acestei plante în Ayurveda este asociată cu restabilirea forței după o boală îndelungată. Folosit la copii și vârstnici. Ashwagandha poate ajuta organismul să facă față nivelurilor de stres moderate și severe. De asemenea, reduce anxietatea acționând mai bine decât validolul în hipertensiunea arterială. Aceasta este planta tipică pentru hipertensiune arterială folosită în practicile indiene.
Ajută la întărirea sistemului imunitar. Este recomandat celor care suferă de lipsă de energie și îmbolnăviri frecvente din cauza oboselii. Echilibrează nivelurile hormonale, ducând la o secreție mai scăzută a „hormonului stresului” – grelină. Ashwagandha este utilă persoanelor care au dificultăți de somn și concentrare. La fel și pentru persoanele în vârstă care caută pastile din plante pentru hipertensiune arterială. De asemenea, îi ajută pe cei care au probleme de memorie. Nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii și celor cu alergii la familia Cartofilor.
Vezi și: Ceai pentru pierderea în greutate
2. Sunatoare – pentru o viata de zi cu zi linistita fara semne de hipertensiune arteriala esentiala!
Sunătoarea este o plantă excelentă împotriva hipertensiunii arteriale. Este un arbust cu flori originar din Europa. În engleză, planta se numește St. Sunătoarea. Își trage numele de la faptul că înflorește adesea la ziua de naștere a biblicului Ioan Botezătorul (Sf. Ioan). Florile și frunzele de sunătoare conțin ingrediente active precum hiperforina. Sunătoarea este oferită cel mai adesea sub formă de ceai, tablete sau lichide.
Planta este folosită pentru a trata depresia, iar mulți oameni de știință susțin că are aproape aceeași putere ca și antidepresivele. Dacă bănuiți că suferiți de hipertensiune arterială, pregătiți-vă un ceai de plante. Nu căutați pastile pentru hipertensiune fără prescripție medicală. Nici nu faceți administrarea de aspirine împotriva hipertensiunii arteriale o practică regulată. Problema cu sunătoarea este însă că mulți alți compuși nu reușesc să interacționeze cu ea. Aceasta este o raritate pentru plantă, dar nu faptul că trebuie ignorat. Lista este foarte lungă, așa că cel mai bine este să vă familiarizați cu ea înainte de a începe să o beți.
3. Valeriană, când corpul tău nu vrea să se odihnească
Valeriana este o plantă originară din Europa și din părți ale Asiei, dar astăzi poate fi găsită în America de Nord. Rădăcina de valeriană este folosită atunci când este adăugată în ceai sau produse bio-cosmetice. În zilele noastre, planta este folosită cel mai des pentru problemele de somn, în special la persoanele care suferă de insomnie. Valeriana poate fi testată și pentru anxietate și stres psihologic, dar nu există suficiente afirmații științifice care să susțină aceste proprietăți.
Se crede că consumul regulat de valeriană poate reduce timpul necesar pentru a adormi cu aproximativ 15 până la 20 de minute. În plus, acționează ca niște pastile din plante pentru hipertensiune arterială. În plus, planta îmbunătățește calitatea somnului. Oamenii de știință cred că 400-900 mg. Extractul de valeriană, luat cu până la 2 ore înainte de culcare, funcționează cel mai bine. Funcționează mult mai bine decât valeriana în hipertensiunea arterială. De asemenea, reduce frecvența focarelor de hipertensiune neurogenă. Persoanele care abia încep să-l folosească ar trebui să țină cont de faptul că organismul lor poate avea nevoie de până la 4 săptămâni pentru a simți beneficiile.
4. Lavandă – Pentru o stare de spirit mai bună în timpul zilei
Când spunem lavandă, majoritatea oamenilor o asociază cu culoarea violetă sau cu aroma puternică. Și știați că în ultimii ani uleiul esențial de lavandă a devenit din ce în ce mai popular? Acest lucru se datorează capacității sale unice de a ajuta la problemele nervoase. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii puternice. Funcționează la fel ca usturoiul în hipertensiune arterială.
Lavanda a fost folosită în mod tradițional pentru a trata probleme neurologice, cum ar fi migrenele, stresul, anxietatea și depresia. Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au folosit 80 mg. Ulei esențial de lavandă pentru parfum acasă, simțiți-vă mai relaxat. Se simt mai echilibrați, reduc anxietatea și dorm mai bine. În plus, această metodă este extrem de ușor de utilizat și nu există riscul de efecte secundare.
Ajută la reducerea simptomelor hipertensiunii arteriale. Pentru a reduce stresul și a îmbunătăți somnul, așezați un difuzor de uleiuri esențiale lângă pat. Porniți-l seara înainte de culcare sau în timp ce dormi – alegerea este a ta. Fă-ți o ceașcă de ceai fierbinte cu parfum de lavandă și bucură-te de echilibrul din jurul tău.
5. Mușețel pentru calm După o zi încărcată
Majoritatea oamenilor de știință asociază mușețelul cu un somn îmbunătățit. Acest lucru se datorează faptului că conține un antioxidant numit apigenină. Rolul său susține funcțiile și legarea anumitor receptori din creier care ne fac să ne simțim somnolent. În acest fel, ne poate ajuta în momentele în care este greu să adormim. În medicina tradițională românească, însă, proprietățile benefice ale mușețelului sunt departe de a fi limitate.
Beneficiile mai puțin cunoscute ale mușețelului pentru sănătate și inimă sunt:
- Mușețelul ajută la funcționarea stomacului, la îmbunătățirea digestiei și la reducerea excesului de gaze.
- Planta are și acțiune antiinflamatoare. Poate promova vindecarea rănilor.
- Poate ajuta la transpirație la răceli, gripă sau gripă.
- Este un înlocuitor natural al validolului în hipertensiune arterială.
- Calmează activitatea sistemului cardiovascular mult mai bine decât aspirina în cazul hipertensiunii arteriale.
6. Verbena – Mercedesul medicamentelor pentru hipertensiune arterială!
Uleiul esențial de verbenă ajută foarte mult în prezența stresului psihologic. Nu întâmplător este un plus la diferite tipuri de ceaiuri „liniștitoare”. La fel ca lavanda, poți folosi verva ca parfum acasă, care aduce prospețime și o senzație de relaxare. Compușii săi ajută, de asemenea, la echilibrarea hormonilor, în special a celor asociați cu calmarea nervilor. Această plantă poate fi cu siguranță prietena ta în perioadele de stres și anxietate!
7. Ceai de balsam de lămâie pentru o liniște accesibilă și rapidă
Melisa este extrem de populară în Europa de Sud-Est. Planta este cunoscută pentru proprietățile sale calmante, în special din ceaiurile disponibile chiar și în cel mai mic supermarket. Echilibrează sistemul nervos și ne ajută să ne simțim mai calmi și mai echilibrați. Poate promova calmul în prezența insomniei, iritabilității, migrenelor, depresiei și anxietății. Cel mai simplu mod de a încerca balsam este sub formă de ceai. Funcționează aproape la fel de bine ca pastilele din plante pentru hipertensiune arterială. După cum am menționat, este disponibil în aproape orice supermarket la un preț extrem de accesibil.
Conduceți-l mai încet!
Oricât de multă anxietate ți-ar veni în cap, încearcă să obții pacea mentală și crezi că totul va fi bine. Credeți că este bun și faceți-vă o ceașcă de ceai liniștitor cu una dintre ierburile pe care le-am menționat mai sus!
În cazurile și exacerbările mai grave, puteți conta întotdeauna pe Capsule de plante cu zada sălbatică CardiForm. Compoziția lor naturală funcționează pentru liniștea minții și echilibrul bun al ritmului cardiac. Sunt alegerea preferată a clienților în 2024 datorită funcționării rapide și sigure și prețului accesibil din România. În cele mai multe cazuri, lucrurile se vor îmbunătăți – nu știi niciodată ce te așteaptă după colț.
>> Pentru mai multe articole interesante, vizitați secțiunea Blog <<