Cistita și incontinența au fost mult timp considerate și privite ca probleme de sănătate în primul rând feminine. Dar oamenii de știință au observat în ultimele două decenii că din ce în ce mai mulți, în caz contrar, bărbații și copiii sănătoși încep să sufere de aceasta. Ce a cauzat asta? Ei bine, să începem prin a explica care este problema medicală. Cistita este o infecție bacteriană a mucoasei vezicii urinare. Este cauzată în principal de bacteriile E. coli. Alte motive pentru apariția acestuia pot fi reacțiile la anumite medicamente, contraceptive, produse improprii pentru igiena intimă și utilizarea unui cateter.
În cele mai multe cazuri, cistita și incontinența pot fi tratate cu remedii la domiciliu. De asemenea, vă puteți îmbunătăți sănătatea, luând suplimente din plante. Astăzi, piața oferă o gamă largă de produse care vă pot ajuta să calmați simptomele și să aveți urinare normală. Una dintre cele mai bune dintre ele este Nutrivitalin. Site-ul lor oficial oferă un preț profitabil, iar compoziția este în întregime naturală, conținând niacină și Vitamina C. De asemenea, asigurați-vă că mențineți o bună igienă personală. Utilizați produse potrivite nevoilor dumneavoastră individuale și care nu provoacă iritații suplimentare organismului.
Ce sunt cistita și incontinența? De ce femeile suferă de ele mai des decât bărbații? Cum să le tratezi simptomele cu remedii la domiciliu? Care sunt cele mai bune produse naturale pentru eliminarea infecțiilor vezicii urinare? Ce măsuri de igienă personală trebuie luate pentru a rămâne sănătos și curat? Cum să previi problema?
Aflați tot ce există despre cistita și incontinență în articolul următor!
Ce sunt cistita și incontinența
Cistita și incontinența pot apărea din următoarele motive:
- Igienă personală inadecvată. Aceasta înseamnă să vă spălați zona intima prea des sau prea slab. Igiena proastă duce la înmulțirea unei palete mari de bacterii și acesta este un factor în dezvoltarea infecției. Pe de altă parte, zona urogenitală are microflora protectoare a bacteriilor benefice. Dacă această zonă este dezinfectată în mod continuu cu geluri, săpunuri și alți dezinfectanți, va duce la o încălcare a barierei de protecție a vieții.
- Contacte sexuale. Cistita nu se transmite pe cale sexuală. Dar este bine să te speli și să faci un duș imediat după ce te distrezi între cearșaf. Acest lucru va elimina bacteriile care au intrat în uretră.
- Aport insuficient de lichide. Urina are un efect de curățare pur mecanic asupra tractului urinar. Când este puțin, se creează condiții pentru reținerea bacteriilor.
- Probleme gastrointestinale. Diareea și constipația sunt cauza dezvoltării cistitei din cauza răspândirii bacteriilor intestinale în zona urogenitală.
- Cateterism, traumatisme, cistoscopie și intervenții operatorii. Plasarea unui cateter uretral sau efectuarea oricărei intervenții prin uretra poate provoca infecții bacteriene.
- Diabeticii excretă glucoză în urină, ceea ce este un teren de reproducere minunat pentru microorganisme.
Cistita și incontinența sunt unele dintre cele mai răspândite și neplăcute boli urologice. În esența lor, sunt inflamații ale membranei mucoase a vezicii urinare. Acestea pot fi inflamații chimice, radiații sau bacteriene, acestea din urmă fiind cele mai frecvente. În aceste cazuri, bacteriile patogene pătrund în vezică urinară. Acolo se dezvoltă și încep să manifeste primele simptome ale bolii. În circumstanțe normale, acest site nu are flora bacteriană. Un număr mare de microorganisme care intră în el duce invariabil la apariția așa-numitei cistite acute. Cea mai frecventă cauză a dezvoltării sale sunt bacteriile intestinale.
Această boală afectează toate grupele de vârstă, de la copii până la bătrâni. Statisticile indică faptul că o medie de 30 până la 50% din populație suferă de inflamație a tractului urinar. Femeile se îmbolnăvesc de până la 3 ori mai des decât bărbații. Acest lucru se datorează uretrei lor mai scurte, care este o condiție prealabilă pentru intrarea mai ușoară a bacteriilor care cauzează boli. Asigură-te că ai grijă de tine. Există o mulțime de suplimente naturale care funcționează pentru a trata simptomele și cauzele cistitei. Una dintre cele mai de încredere este Cystonette.
De ce femeile suferă de cistita mai des decât bărbații?
Acestea sunt câteva fapte de bază pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască despre cistita:
- Aproximativ 1 din 3 femei are cel puțin un episod de cistită în timpul vieții. Foarte des, afecțiunea reapare.
- Aproximativ 81% din toate cazurile de infecții ale tractului urinar privesc femei.
- Mai mult de 27% dintre femeile cu un episod de ITU experimentează un alt episod în următoarele 6 luni și 48% în următorul an.
- Femeile active din punct de vedere sexual prezintă un risc mai mare de ITS (infecții cu transmitere sexuală) decât alte reprezentanți de sex mai blând.
- Femeile sunt mai predispuse la infecții ale vezicii urinare datorită dimensiunii și locației uretrei în corpul lor.
Cistita este o boală pe care aproape fiecare femeie a întâlnit-o și este o inflamație a mucoasei vezicii urinare. Uretrita, care se poate dezvolta în paralel cu cistita sau independent, este o inflamație a uretrei. Potrivit statisticilor, fiecare a patra femeie a suferit de cistita, cel putin o data in viata. Femeile cad pradă unor astfel de infecții mai des decât bărbații din cauza caracteristicilor anatomice. Uretra lor este mai scurtă, mai largă și situată în apropierea vaginului. Combateți simptomele cistitei luând un supliment natural, cum ar fi Urolesin.
La femei, caracteristicile anatomice și localizarea uretrei sunt premise pentru dezvoltarea unui proces inflamator bacterian. Cistita este cea mai frecventă inflamație bacteriană, cauzată în 80% din cazuri de Escherichia coli. Din păcate, din cauza prevalenței mari a bacteriei, unele tulpini încep să dezvolte rezistență la antibiotice.
3 tipuri principale de cistită – Cum să le recunoașteți
Acestea sunt cele 3 tipuri principale de cistită și cum să recunoașteți diferențele dintre ele:
- Cistita acuta. Se caracterizează printr-o nevoie dureroasă incontrolabilă de a urina și iritație în timpul urinării. Deși acest lucru poate suna terifiant, este o problemă pe termen scurt. Deși apare cu simptome mai severe, cistita acută trece relativ repede. De obicei durează de la câteva zile până la o săptămână, iar această perioadă poate fi semnificativ mai scurtă cu remedii la domiciliu. Cu toate acestea, dacă nu se iau măsuri în timp util capsule, aceasta se poate dezvolta într-una cronică. Tratează-l luând Urovico natural.
- Cistita cronica. Apare cu simptome puțin mai ușoare. De obicei, se caracterizează nu prin durere, ci prin disconfort constant și situații sporadice de exacerbare. Aceasta depinde de factorii de mediu și de starea generală de sănătate a pacientului.
- Cistita secundara. Este o infecție, creată ca urmare a unei alte boli, ca o complicație. Această complicație durează luni de zile. Soluția este de obicei de a aborda boala de bază care a cauzat inflamația. Între timp, este bine să aplicați remedii la domiciliu pentru cistita sau vreun alt tip de homeopatie pentru a ameliora simptomele bolii. Același lucru este valabil și pentru bărbații cu prostatita cronică și HBP.
Cum să tratezi simptomele cistitei cu remedii la domiciliu
Cistita nu este ceva nou în lumea noastră. Bunicile și străbunicile noastre s-au confruntat cu aceasta de multe ori și au putut folosi cu succes remedii pe bază de plante și casnice. Cel mai eficient truc pentru ameliorarea durerii și a umflăturilor în abdomenul inferior este aplicarea căldurii. Acesta poate fi doar un prosop cald sau o sticlă cu apă fierbinte. Homeopatia recomandă consumul de merișor pentru cistită.
Dacă doriți să aplicați cu succes remedii casnice pentru cistită, trebuie să purtați haine lejere, reci și largi. De asemenea, asigurați-vă că aveți lenjerie intimă care nu pune presiune atât pe abdomen, cât și pe organele genitale. Următorul pas în tratamentul la domiciliu al cistitei este creșterea aportului de lichide. Apa trebuie luată continuu cu înghițituri mici. Lichidele, cum ar fi cafeaua, alcoolul și sucurile de citrice trebuie evitate. Acestea pot agrava semnificativ durerea și îndemna la urinare, sabotând măsurile deja aplicate. Dacă aveți nevoie de o mână de ajutor, puteți lua și Cistat.
Cum să preveniți cistita și incontinența – Câteva sfaturi utile
Aceste sfaturi vă vor ajuta să preveniți dezvoltarea cistitei și a incontinenței:
- Bea multa apa. Acest lucru este și mai important dacă urmați chimioterapie sau radioterapie, mai ales în zilele procedurilor dumneavoastră.
- Urinați frecvent. Dacă ai chef să mergi la toaletă, nu întârzia.
- Ștergeți din spate în față după ce ați mers la toaletă. În acest fel, vei reduce riscul de răspândire a bacteriilor din anus către vagin și uretră.
- Preferă dușul decât baia. Daca esti predispus la infectii, cada nu este cea mai buna alegere pentru tine. Bacteriile se răspândesc și se dezvoltă ușor acolo.
- Spălați cu atenție zona intimă din jurul vaginului și anusului. Fă-o în fiecare zi, alegând să te bazezi pe produse delicate de igienă intimă până la săpunuri și geluri de duș agresive. Utilizați mișcări blânde, deoarece această zonă este deosebit de predispusă la iritații. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să preveniți erupțiile cutanate.
- Evitați produsele de igienă intimă și deodorantele parfumate artificial. Ele pot irita uretra și vezica urinară.
- Mergeți să urinați, cât mai curând posibil, după actul sexual. În acest fel, vei reduce riscul de stagnare a bacteriilor care ar fi putut pătrunde în uretră.
Recunoașterea primelor simptome ale cistitei
Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale cistitei:
- Durere, arsură sau usturime în timpul urinării sau contactului sexual;
- Îndemnuri mai frecvente și urgente de a urina decât în mod normal;
- Urina care este întunecată, tulbure sau are un miros puternic;
- Durere și tensiune în abdomenul inferior;
- Stare generală de rău, durere și slăbiciune;
Cistita este o problemă de sănătate extrem de neplăcută. Creează un disconfort constant pentru pacient. Simptomele sunt caracterizate printr-o nevoie constantă de a urina și umflarea abdomenului. Când urinează, se observă dureri extrem de severe. Pacienții îl descriu adesea, ca o senzație de forfecare. Nevoia de a urina este atât de frecventă încât este destul de des o alarmă falsă, care, însă, este însoțită invariabil de tocmai durerea tăietoare menționată mai sus.
Crește cu fiecare încercare ulterioară de a urina. Simptomele pot fi oprite sau ameliorate semnificativ prin homeopatie sau prin consumul de suplimente naturale. Asigurați-vă că vă spălați cu atenție după momentele de intimitate. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltării bolii. Ai grijă de corpul tău și iubește-l din plin!
Igiena bună vă protejează de infecțiile bacteriene
Mai mult de ¼ din populația feminină din lume a suferit de simptomele urâte ale cistitei și incontinenței. Evitați să faceți parte din această statistică respectând unele măsuri de igienă de bază. Spălați cu atenție și ștergeți întotdeauna corect. Faceți dușuri după actul sexual.
Menținerea unei diete sănătoase și exerciții fizice regulate vă vor ajuta, de asemenea, să evitați infecțiile bacteriene. O dietă bogată în minerale stimulează diureticele și detoxifierea. Acestea vor spăla bacteriile prezente în sistem și vor normaliza urinarea. Utilizați în plus produse naturale care nu irită organele. Iubește-ți corpul pentru ca acesta să te iubească înapoi!