Ce înseamnă Tinnitus? – Cauze și tratament

Timp de citit: 4 min

Zgomot în oraș

Aproape toată lumea a experimentat o criză enervantă de tinitus. Acest lucru se poate întâmpla în cazul insomniei cronice, când semnalele sonore trimise de creier nu sunt citite corect de către sistemul nervos periferic și central. În principiu, nu este o problemă gravă, dar devenirea unui partener constant în viața noastră de zi cu zi semnalează că trebuie să consultăm un medic și să căutăm o soluție adecvată, deoarece există pericolul ca aceasta să se transforme într-o tulburare de auz mai severă. Se caracterizează prin sunetul permanent de sunete, ecouri sau sunete la una sau la ambele urechi. Să aflăm care sunt motivele apariției sale, precum și care sunt metodele adecvate de tratament.

Cauzele tinitului – Este nevoie de îngrijorare?

Chiar dacă a fost cu mult timp în urmă, se întâmplă fiecărei persoane să audă din când în când zgomote ciudate sau ușor deranjante. Uneori sunt exprimate sub formă de sunet, fluierat, bâzâit constant, sunet similar cu cel al unui claxon de mașină sau chiar fluierat. Apariția lor nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Poate fi doar un semn de oboseală. Există multe mici trucuri care se aplică unui somn cu adevărat sănătos.

Termenul medical pentru tinitus este tinitus și apare mai des decât credeți, dar îi acordați atenție numai în cazurile în care este mai puternic sau devine un fenomen cronic. De obicei se datorează schimbării presiunii după călătoria cu avionul, urcarea sau coborârea unui munte sau a unui etaj foarte înalt al unei clădiri, o schimbare bruscă a posturii, activitate fizică intensă și prezența apei în urechi.

femeie cu dureri de cap

În cazuri mai rare, aceasta poate semnala o problemă mult mai gravă și poate necesita un examen medical și un tratament adecvat. Motivele patologice pentru aceasta pot fi următoarele:

 • Otită;
 • Infecția unei părți a canalului urechii sau a midiei;
 • Perforare parțială sau crăparea timpanică completă;
 • Oase întărite în ureche;
 • Prezența creșterilor, chisturilor sau tumorilor;
 • Boala Meniere;
 • Dezvoltarea reclamațiilor neurologice;
 • Diabet și obezitate;
 • Boală mintală gravă.

Tinnitus și leziuni:

Dezvoltarea unei boli cronice nu este singurul motiv pentru apariția tinitusului. Acest lucru se poate datora și unui traumatism fizic nou sau vechi care îți amintește de tine. Acestea sunt cele cauzate de o lovitură la cap sau în imediata apropiere a timpanului. Ele pot apărea la cădere.

Zgomotul și respirația șuierătoare în acest domeniu sunt unul dintre simptomele hipertensiunii arteriale și ale bolilor coronariene. Aflați cum puteți contracara cu ușurință tensiunea arterială crescută cu Tonerin. Alte condiții care duc la acest tip de bâzâit includ abuzul de droguri, stresul cronic, oboseala sau anxietatea, administrarea anumitor medicamente, expunerea frecventă la muzică puternică sau stimuli sonori și utilizarea căștilor amplificate.

femeie

Care sunt consecințele tinitusului permanent?

Luarea măsurilor adecvate este esențială pentru tratarea adecvată a tinitusului. Când identificați problema și durează mai mult de o săptămână sau două, este timpul să consultați un medic. Altfel riști să te pierzi complet. Numărul de celule auditive se va epuiza pur și simplu la un moment dat. O altă opțiune posibilă este de a ajunge la hiperacuză – hipersensibilitate la orice tip de sunet din cauza stimulării excesive.

Persoanele care trebuie să ducă o viață activă și care suferă de tinitus sunt expuse riscului de:

 • Adesea dureri de cap;
 • Convulsii;
 • Insomnie cronică;
 • Depresie, apatie, senzație constantă de oboseală și oboseală;
 • Consecințe severe pentru psihic.

Tinnitus – Moduri naturale de a face față zumzetului

Trebuie subliniat aici că examinarea medicului este obligatorie dacă auzi constant sunete sau fluierări în timpan. El este singurul care poate evalua obiectiv ce anume este în neregulă cu dvs., precum și să stabilească măsuri specifice pe care să le luați. Cu toate acestea, pentru a accelera recuperarea, puteți dori și aplica unele dintre bunele practici enumerate mai jos.

Practică utilă №1: Mănâncă alimente mai puțin grase!

Bacon, alimente grase

Tinitus – aceasta poate fi direct legată de hipertensiunea arterială. Și apoi – cu colesterol. Dacă sunteți obișnuiți să consumați produse din carne grasă, prăjite, cofetărie și paste, atunci este timpul să introduceți un control mai bun al greutății și să scăpați de cel puțin 10% din excesul de calorii. O dietă cu adevărat sănătoasă ar trebui să includă fructe, legume bogate în fibre, vitamine și minerale, carne „pură” și pește bogat în acizi grași omega-3.

Practică utilă №2: Evitați sunetul excesiv de puternic!

Cu toții ne plac petrecerile de calitate pentru a le oferi în ultimă instanță, dar în prezența tinitusului cronic, cel mai bine este să evităm restaurantele excesiv de zgomotoase și volumul mare. Micșorați puțin decibelii la care ascultați muzică. Îmbunătățirea se va întâmpla în curând!

Practică utilă №3: Bea mai multe lichide și fă mișcare regulat!

Efectuarea de exerciții ușoare, dar zilnice, cum ar fi gimnastică, jogging, yoga sau alte activități care sunt responsabile pentru reglarea corectă a circulației sângelui, accelerează eliminarea zumzeturilor și zumzetelor enervante. Ele pot fi practicate ca o bună măsură preventivă. Aportul de lichide este, de asemenea, extrem de important, deoarece perioadele prelungite de deshidratare duc la reapariția zgomotului.

Practică utilă №4: monitorizează-ți nivelurile de tensiune arterială!

copil, doctor, inimă

Hipertensiunea arterială duce la o creștere accentuată a riscului de accident vascular cerebral și a altor tipuri de boli ale sistemului cardiovascular. Este direct legată de apariția tinitusului permanent și de pierderea parțială sau completă a auzului. De aceea, monitorizarea tensiunii arteriale este importantă. Evitați consumul de alimente și băuturi care îi cresc nivelul! Dacă este necesar, utilizați produse naturale de normalizare a sângelui, cum ar fi Herz&Herz.

Practică utilă №5: Îndepărtați stresul din viața voastră!

Ritmul rapid al vieții în marele oraș ne face pe toți o idee mai anxioasă și mai nervoasă. Traficul, mersul la serviciu, mersul acasă, sindromul burnoutului sunt factori care scurg bucuria vieții în fiecare zi. Nu este niciodată suficient timp pentru toate, să nu mai vorbim să ne acordăm o atenție de calitate nouă și celor dragi. Schimba asta. Ești motorul realității tale. Nu uita.

femeie, stres

Bucură-te de viață și acordă atenția necesară corpului tău!

Nu ignora tinitusul cronic. Acesta este un semnal clar din partea corpului tău că ceva nu este în regulă. Acordați-i atenția necesară și asigurați-vă că consultați un medic. Relaxați-vă mai mult și mâncați corect și natural. Bolile pe care le avem reflectă pur și simplu modul nostru de viață. Ai curajul să schimbi tot ceea ce te afectează negativ! Εάν θέλετε να φροντίσετε σωστά τα αυτιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις κάψουλες Calminax ως αποτελεσματική θεραπεία ακοής.

Găsiți mai multe articole interesante în blogul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.