7 Super Alimente pentru o inimă sănătoasă

Timp de citit: 5 min

 Super Alimente pentru o inimă sănătoasă

Cei mai mulți dintre noi avem cunoștințe minime despre alimentele care ne afectează starea de sănătate. Acestea sunt cele care au în conținut foarte multe grăsimi nesănătoase, preparatele fast-food, produsele de patiserie și dulciurile bogate în zahăr. Acum, puteți denumi câteva alimente recomandate pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular? Care ar fi acelea? Poate că nu vă amintiți niciunul, cu excepția peștelui, bogat în acizi grași Omega 3, de vreme ce toată lumea știe că sunt este foarte bun pentru sănătatea inimii.

Acest organ foarte important are nevoie de îngrijire continuă pentru a funcționa normal, trebuie să ne asigurăm un somn liniștit și odihna atât de necesară, pentru că ea, INIMA, nu se oprește niciodată. Când se va opri, vom muri.

De fapt, știința a descoperit că inima începe să bată dintr-a 4 săptămână de la conceperea fătului. Vă puteți gândi la asta în următorul moment în care vă veți simți obosiți. Experții afirmă că putem produce un impact pozitiv asupra funcționării inimii cu ajutorul produselor bio-cosmetice naturale, care conțin ingrediente naturale. Un exemplu de astfel de produs este HeartTonic, picături cu extract de lemn dulce.

Inima omului, un organ extraordinar care îndeplinește un rol la fel de extraordinar!

Inima

Dacă doriți să aflați cât de puternică este inima noastră, puteți conduce un simplu experiment chiar în propriul cămin. Luați o minge de tenis și strângeți-o cât de tare puteți pentru câteva secunde. Dați-i drumul și stângeți-o din nou. Repetați asta de câteva ori. Acum, ar trebui să deveniți conștienți de efortul pe care inima dvs îl depune din prima secundă de viață până la moarte. Dacă doriți ca inima să funcționeze normal, ar trebui să vă concentrați pe calitățile cepei, usturoiului și a lămâii.

De asemenea, este indicat să consumați mai multe alimente pentru normalizarea tensiunii arteriale, pentru a scădea riscul dezvoltării hipertensiunii. Vă rugăm să rețineți că riscul unui atac de cord se dublează în cazul persoanelor sedentare. Acest mușchi extraordinar este înzestrat și cu proprietăți de regenerare – celulele sale se pot ‘vindeca’ reciproc, dacă restul organelor sunt sănătoase.

Iată câteva lucruri interesante despre modul în care funcționează inima omului:

  • Valsul este dansul al cărui ritm seamănă cel mai mult cu bătăile inimii.
  • Inima unei femei bate mai repede decât a unui bărbat-78 de bătăi pe secundă, față de 70 de bătăi pe secundă.
  • Corneea este singura parte din corp care nu primește sânge prin pompare de către sistemul cardiovascular. Celelalte 75 de trilioane de celule din corpul nostru îndeplinesc această sarcină.
  • Locația inimii este cea care face ca plămânul drept să pară mai mare decât cel stâng.
  • Se consideră că uleiul de măsline este un aliment bun pentru minimizarea riscului unui atac de cord.

Un măr pe zi ține cardiologul la distanță

măr

Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, merele conțin multe pectine (un tip special de fibre care sprijină funcționarea sistemului cardiovascular). De asemenea, conțin și un antioxidant denumit quercetin, care ajută ca sângele să fie pompat din celule în organism.

O cană de suc de mere proaspăt stoarse ajută la reglarea glicemiei. Mai mult de atât, dacă se întâmplă să mănânci un măr întreg, va ajuta la îmbunătățirea profilului lipidic al sângelui. Cercetătorii au descoperit că merele sunt un aliment extraordinar pe care trebuie să-l adăugăm dietei zilnice, iar consumându-l înainte de masă va avea un impact pozitiv asupra apetitului.

Haideți să aflăm mai multe despre 7 SUPERALIMENTE care ne ajută să avem o inimă mai sănătoasă:

1. Alimentele care conțin acizi grași Omega 3 scad riscul de aritmie

Omega 3Somonul este regele alimentelor, dar sunt mai multe motive pentru care ar trebui să-l includem în meniul nostru săptămânal, alături de nuci, semințe, varză, avocado, ton, fructe de mare, homar, hering, sardine și macrou. Cercetările au demonstrat că un consum al alimentelor, bogate în acizi grași Omega 3, riscul dezvoltării aritmiei și arterioscleroză, scade semnificativ.

2. Fructele de pădure, o aromă nemaipomenită a unor dulciuri sănătoase

Fructele de pădureUnul din motivele pentru care fructele de pădure sunt excepționale pentru o stare de sănătate bună este faptul că sunt bogate într-un număr de antioxidanți care pe de o parte, scad riscul unei ocluzii cardiovasculare, în timp ce elimină impactul negativ al radicalilor liberi din mediul nostru. Reprezintă un mod sănătos de a ne asigura doza zilnică de dulce pentru organism.

3. Roșiile, bogate în potasiu și vitamina C

RoșiileFructele roșii, care nu prea se potrivesc într-o salată de fructe, sunt bogate în fibre sănătoase, antioxidanți, vitamina C și potasiu, acestea favorizând funcția sistemului cardiovascular. De asemenea, sunt bogate în licopină, un carotenoid natural care luptă cu colesterolul ‘rău’ și scade riscul dezvoltării bolilor de inimă.

4. Vinul roșu, pentru o inimă sănătoasă, fericită și afectuoasă

Vinul roșuVinul roșu, desigur, conține mult alcool și nu ar trebui să consumați în exces. În orice caz, un pahar sau două la cină, în special în combinație cu carne roșie, are un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular, deoarece este bogat în antioxidanți.

5. Legumele cu frunze verzi/Zarzavaturile – Fier, Fier și din nou, FIER

Zarzavaturile Toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în fier și zinc. Puteți consuma brocoli, spanac, salată, busuioc. Ele sprijină mușchiul cardiac, scad riscul ocluziei cardiovasculare, păstrând pereții arterelor în stare bună. Le puteți consuma în cantități mari – nu au niciun impact negativ asupra greutății corporale.

6. Rodia sau Fructul lui Dumnezeu – bogat în potasiu

Micile fructe crocante și suculente, rodiile conțin multe fibre sănătoase, antioxidanți și potasiu (un element foarte important pentru sănătatea inimii). De asemenea, conțin și multe alte elemente, denumite elagitanine, care ajută la eliminarea din organism a colesterolului acumulat, dar și echilibrarea nivelului tensiunii arteriale.

7. Conopida, bună pentru trup

ConopidaConopida este o legumă minunată pe care o neglijăm frecvent. Este bogată în izotiocianat -un antioxidant- și vitamina C. Ambele au un impact puternic asupra mușchiului cardiac, dar și tonusului muscular. Pentru a păstra elementele nutritive din acest aliment, este indicat să le consumați înăbușită cu puțin ulei de măsline sau fierte și pasate, transformate în piure sau supă.

Ascultați cu atenție ce vă spune inima! Ajutați-o să rămână sănătoasă!

Stilul nostru de viață, rapid și agitat, nu ne permite să ne bucurăm de mai multă odihnă și relaxare.
NU UITAȚI că stresul este prima cauză a atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale.

Aveți grijă de inima dumneavoastră pentru ca ritmul ei să fie cel normal mulți ani. Hrăniți-o cu multe alimente naturale și produse cosmetice organice. Alegeți-le pe acelea care conțin extracte naturale. Un astfel de produs pentru un impact pozitiv asupra tonusului zilnic ar putea fi picăturile cu extract de lemn dulce, denumit Herz&Herz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.